I TO SE DESILO! Šimunić prigovara predsedniku Hrvatske zbog utakmice Srbija - Albanija!

"Hoćete li reagovati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija - Albanija "Ubij Hrvata da šiptar nema brata," poručio je fudbaler, koji je reprezentativnu karijeru završio zbog ustaškog pokliča

Svi se sećamo Josipa Šimunića, bivšeg fudbalera Hrvatske koji je svoju reprezentativnu karijeru završio suspenzijom zbog pokliča "Za dom spremni". Trebalo je da ode na Mundijal u Brazilu i tu se oprosti od nacionalnog dresa, ali je FIFA bila nemilosrdna, kao i uvek kada su u pitanju izgredi sportista, kakav je bio njegov na "Maksimiru".

E pa taj isti Šimunić piše otvoreno pismo predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću, gde ga kritikuje na osnovu brojnih tačaka, pa čak i nereagovanja povodom prekinute utakmice između Srbije i Albanije, kada je posle pojave zastave "velike Albanije" usledio haos na terenu stadiona Partizana.

Prenosimo vam Šimunićevo otvoreno pismo hrvatskom predseniku, uz komentare portala "Index.hr":

"Zašto je vama predsedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion? Je li to zbog domoljubnih pozdrava "U boj, u boj" i "Za dom" ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića?", napisao je Šimunić. Primetićete da zaboravni Džo nije spomenuo onaj deo "spremni" kod pokliča "za dom", koji, na žalost, često čujemo na hrvatskim stadionima.

"Je li i on slao krivu poruku svojim dolaskom na utakmicu Srbija - Hrvatska u Beogradu 6.9.2013? Zašto se Vi predsedniče Republike Hrvatske konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu "Marakana" i vređanja hrvatskih igrača i navijača uvredljivim transparentima i povicima?".

"Zašto niste reagovali na incidente u Vukovaru za vreme evropskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru, ni o incidentu kada je vođa "vukovarskih Grobara", ali i pripadnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojem je ekipa došla na memorijalni fudbalski turnir u spomen na generala Blagu Zadru?

Hoćete li reagovati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija - Albanija "Ubij Hrvata da šiptar nema brata"?", poentirao je Šimunić, koji je nakon kraja karijere u reprezentaciji postao prava ikona desnice.

(Telegraf.rs)