Radonjić otkrio šta misli o Dženkinsovim slabijim igrama!

Trenera Crvene zvezde ne brinu ''tanke'' partije američkog košarkaša i smatra da je pitanje dana kada će Dženkins proraditi

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i četvrtu vezanu pobedu u ABA ligi pošto su u Železniku savladali Mega Vizuru rezultatom 93:77, iako su gosti u pojedinim momentima imali i osam poena viška.

Međutim, oscilacije u igri crveno-belih ne brinu trenera Dejana Radonjića koji smatra da ekipa polako ulazi u ritam i da je teško igrati u ritmu četvrtak-nedelja na visokom nivou.

- Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Idu nove utakmice i treninzi, oni će nam donositi sigurno i poboljšanje u određenim segmentima igre. imamo mnogo obaveza u narednih sedam, osam dana, pokušaćemo da uz manjak treninga koji nas očekuje da izvučemo maksimum u ovom trenutku - rekao je radonjić nakon meča i dodao:

- Trebalo nam je vremena da uđemo u ritam, ali kasnije je sve izgledalo dovoljno dobro kako bih bio zadovoljan. Biće toga još ove sezone, pre svega zbog ritma mečeva četvrtak-nedelja.

Crnogorski stručnjak se osvrnuo i na nešto slabije partije Čarlsa Dženkinsa na početku sezone, ali i sve boljeg kapitena Luku Mitrovića.

- On je igrač koji se dokazao u prošloj sezoni i to što trenutno ne igra na nivou na koji nas je navikao ne predstavlja opterećenje. Čarls je izvanredan momak koji vredno trenira i očekujemo da vrlo brzo bude onakav na kakvog smo navikli. Uostalom, bolje je da sada bude ovakav, u nizu pobeda, nego u drugoj situaciji - rekao je Radonjić i nastavio:

- Luka je i prošle mečeve odigrao jako dobro. Možda gledamo njegov učinak protiv Galatasaraja kao redovan i očekivan, ali parametri koje je pružio su takvi da govore da je odigrao fantastičnu utakmicu. Očekujemo da nastavi da adekvatno nosi kapitensku traku i da nastavi sa radom koji je odavno i prisutan kod njega.

(Telegraf.rs)