Siti sprema šok transfer: Građani žele Džerarda na leto!

Šampion Engleske po svaku cenu želi da iskoristi nezadovoljstvo legende Liverpula i privoli ga da od sledeće sezone zaigra na Etihadu

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini priznao je da je otvoren za razgovor oko mogućeg dovođenja legende Liverpula Stivena Džerarda na Etihad narednog leta.

Ovome su doprinele i izjave kapitena Liverpula kojem u junu ističe ugovor, a trenutno nije dobio poziv da ga produži. Džerard je istakao da razmišlja da napusti klub u kojem je od malena, pre svega jer nema šampionske ambicije.

To upravo i pokušava da iskoristi Pelegrini koji je ovog leta uspeo, na pozajmicu, da dovede legendu Čelsija Frenka Lamparda, što se pokazalo kao pun pogodak.

- Ja ne kvalifikujem fudbalere po godinama, nego po tome koliko koštaju i koliko mogu sada da pruže. A Lampard i Džerard su vrhunska klasa fudbalera koji mogu još dosta toga da pruže - rekao je Pelegrini.

Ukoliko se ''Stivi Dži'' odluči da pređe u Mančester nema sumnje da će to biti samo iz razloga što nikada do sada nije osvojio šampionski trofej u Engleskoj, a sa Sitijem su mu šanse svakako veće.

(Telegraf.rs)