ALARM! Udarac za Srbiju pred derbi sa Danskom!

Novi problemi za srpskog selektora i to svi na spoljnim pozicijama u odbrani, a očekuje nas najvažniji meč u kvalifikacijama za šampionat "starog kontinenta"

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov pauziraće najmanje mesec dana zbog povrede lista, rekao je menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini.

Kolarov se povredio u nedelju, na zagrevanju uoči gradskog derbija sa Junajtedom i propustiće 14. novembra utakmicu sa Danskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope i četiri dana kasnije prijateljski meč sa Grčkom.

- Mangala će biti u konkurenciji za sutrašnji meč. Kolarov ima povredu lista i biće van terena najmanje mesec dana - rekao je Pelegrini na konferenciji za medije.

Kolarov je ove sezone odigrao devet utakmica za Siti, ali neće biti u konkurenciji za sutrašnji duel sa CSKA, ni za meč protiv Bajerna 25. novembra, kao ni za duele u Premijer ligi protiv Kristal Palasa, Svonsija, Sautemptona i Sanderlenda.

ŠTA SE DEŠAVA SA SRPSKIM BEKOVIMA

Selektor Srbije Dik Advokat imaće ogromnih problema oko sastavljanaj tima za možda i najvažniji meč naše selekcije u kvalifikacijama za EURO, naročito na spoljnim pozicijama u odbrani.

Odavno je poznato da za tu utakmicu neće moći da računa na dvojicu igrača koji pokrivaju desnu stranu terena Dušana Bastu i Antonija Rukavinu, tako da je na toj poziciji ostao samo sa Branislavom Ivanovićem i Nenadom Tomovićem, a sada je peh doživeo i standardni levi bek i zamenik kapitena.

Njegovu poziciju bi možda mogao u tom duelu da zauzme Duško Tošić, jedan od najboljih bekova u Turskoj i redovno ime na spisku Dika Advokata.

(Telegraf.rs/Tanjug)