Radila je u hipermarketu, a onda je rešila da promeni nešto. Postala je najjača žena Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Radmila Jekić je bila samo obična žena sa kase u hipermarketu, koja je oduvek rekreativno vežbala. Ipak, shvatila je da je bodibilding njena sudbina i da može da napravi karijeru u ovom sportu i posle samo sedam meseci napornog postala je Svetska šampionkai* Rada diže 150 kilograma iz čučnja i 90 kilograma iz benč presa, što malo koji prosečan muškarac može

Srbija nema mnogo svetskih šampionki u sportu, ali je pre nekoliko nedelja dobila još jednu!

Radmila Jekić (42), simpatična radnica hipermarketa u Merkatoru, osvojila je titulu Mis fitnes Univerzum na svom prvom takmičenju u inostranstvu u životu.

To je zapravo kategorija koja je jača od bodi fitnesa i bikini fitnesa i zove se Figure što je sada novi naziv za ženski bodibilding.

Do pre neki mesec bila je samo obična žena sa kase, a sada je šamnpionka kojom se ponose svi zaposleni, a trebalo bi i Srbija.

Zanimljivo je da je ovo Radmili bilo tek drugo takmičenje u karijeri. Prethodno se takmičila na prvenstvu Srbije i naravno - pobedila!

Zahvaljujući odličnoj genetici i dugogodišnjem vežbanju doduše rekreativno, uspela je sada da postane jedna od najjačih žena Srbije.

Iz benč presa može da podigne 90 kilograma, a iz čučnja 150 kilograma, dok kao od šale uradi 15 zgibova. 

KAD RADA UĐE U TERETANU MOMCI OBLAČE DUKSEVE I IDU NAPOLJE

Ona već godinama radi na kasi hipermarketa, gde je svi znaju, a oduvek se bavila sportom rekreativno. Radila je sklekove i zgibove, a u teretanu je po prvi put ušla s 32 godine.

I tu je vežbala rekreativno, ali s pauzama, da bi tek ove godine u februaru, na nagovor svojih prijatelja, rešila da se spremi profesionalno za takmičenje...

Ostalo je istorija.

Sada, kako kažu njene prijateljice, kada ona uđe u teretanu da vežba, mnogi mladići kad je vide u majci obuku se i odu kući.

Prijatelji su je nagovorili da se takmiči kada su videli kako njeno telo reaguje na dizanje tegova i kako mišići prosto rastu.

- Oduvek sam volela da treniram, više ovako rekreativno za sebe. U teretanu sam ušla prvi put sa trideset i nešto godina.

Pre toga sam samo radila funkcionalne vežbe, trbušnjaci, sklekovi, zgibovi. - kaže Radmila za Telegraf.

Pogledajte deo treninga svetske šampionke.

- Pre nekoliko godina sam onako iz zezanja izašla na neko takmičenje u Srbiji i nije mi se baš dopala situacija koja je tada bila.

- Nisam vežbala nakon toga nekih pet godina, a onda sam opet početkom 2014. ušla u teretanu - objašnjava naša šampionka.

- Batalila sam to i nastavila da radim u hipermarketu Maksi, gde sam bila 10 godina, a od pre godinu i po dana sam u Merkatoru - priča naša šampionka.

Posle pet godina od tog takmičenja vratila se u teretanu, onako za sebe.

- Počela sam da vežbam, zbog sebe, a ne da se takmičim. Ali je moje telo reagovalo neverovatno. Prijatelji su mi rekli pa što se ne takmičiš.

KAD ZATREBA PODIGNE KASU DA KOLEGINICE DOHVATE SITNIŠ

- Tada sam srela Sašu Dimitrijevića, vrhunskog trenera iz Ćuprije iz Relaks gyma. On mi je davao savete oko treninga i ishrane.

- I eto od februara 2014. do oktobra uspeli smo da napravimo formu koja je donela zlatnu medalju - objasnila je Radmila.

Zanimljivo je da na svom radnom mestu ima maksimalnu podršku kako od koleginica tako i od pretpostavljenih.

A što je najzanimljivije i ona njima maksimalno pomaže na poslu.

Na primer, ako nešto padne ispod kase, neka sitnina ili slično, koleginice pozovu Radmilu, koja podigne kasu kako bi se kovanice dohvatile.

- Imam podršku kolega koje mi izlaze u susret. Jako je teško uklopiti sve jer je posao na prvom mestu a u ovom sportu disciplina i kontrola je nešto što je najbitnije.

- E tu imam podršku kolega, koji mi pomažu kada se spreman za takmičenje.

- Omogućili su mi da radim međusmene, da bih dva puta trenirala dnevno, da dobijem pauzu kad treba da jedem i tako. Da nije bilo toga, ne bih uspela.

Pogledajte ceo intervju sa Radmilom Jekić, svetskom šampionkom u bodibildingu.

(D. Stojmenović.)