Najbolji slovenački napadač na meti Zvezde? (VIDEO)

Iskusni Milivoje Novaković (35) navodno prvi pik Zvezdana Terzića u zimskom prelaznom roku

Svesni da je realizacija glavni problem tima, čelnici Crvene zvezde užurbano rade kako bi pronašli adekvatnog napadača za prolećni deo sezone. Nakon što se pojavila informacija da su crveno-beli zainteresovani za špica Videotona Nemanju Nikolića, novo ime koje je ''isplivalo'' jeste Milivoje Novaković, reprezentativac Slovenije i njihov najbolji strelac.

Kako Sportski žurnal navodi, Novaković je prvi pik Zvezdana Terzića koji želi da ga što pre vidi na Marakani. Iako ima 35 godina, Slovenac igra u vrhunskoj formi. Sa tri gola, jedan protiv Švajcarske i dva protiv Litvanije, najzaslužniji je što naši susedi uspešno koračaju ka EP u Francuskoj.

Novaković trenutno igra za japanski Šimicu za koji ga ugovor veže do 31. decembra 2015,. godine, a fudbalsko ime izgradio je u Bundesligi. Tačnije Kelnu, čiji dres je nosio osam godina. Igrao je još za Olimpiju, Klopeinerze, Klagenfurt, Voitsberg, Matersburg, LASK, Liteks Loveč i Ardiju.

Dolazak iskusnog Novakovića svakako bi bio pun pogodak za crveno-bele. Pre svega što čini sjajan tandem sa Pečnikom u reprezentaciji, a upravo je krilo Zvezde bio asistent Novakoviću kod prvog gola protiv Litvanije. Takođe, mladi Jović, ali i Despotović, mogli bi dosta toga da nauče od prekaljenog internacionalca. problem mi mogla da predstavlja cena od pola miliona evra.

(Telegraf.rs)