Evo šta Delije kažu na ideju o Stankoviću kao Zvezdinoj zvezdi! (VIDEO)

Ko će bolje od njih samih znati da li bi legenda i bivši kapiten trebalo da se nađe u društvu igrača po kojima je Crvena zvezda postala prepoznatljiva, a koji su kasnije zaslužili laskavu titulu

Dejan Stanković se u subotu na prijateljskoj utakmici između Crvene zvezde i Udinezea oprostio od dresa kluba u kome je ponikao i odakle je krenuo da gradi uspešnu fudbalsku karijeru.

Iako tribine Marakane nisu bile ispunjene, bilo je oko 15.000 navijača, oni su pokazali koliko vole najmlađeg kapitena kluba u istoriji, kada su mu tokom čitavog poluvremena pevali, a onda je usledio emotivan momenat za vreme pauze kada je otišao do severne tribine da se oprosti sa njima.

Nekadašnji igrač Intera i Lacija je od trenutka kada je debitovao u dresu tima sa Marakane za kratko vreme postao miljenik navijača koji i dan danas prepričavaju njegove poteze i golove u crveno-belom dresu.

Stanković je sigurno jedan od u poslednje vreme retkih fudbalera koji su potekli iz Ljutice Bogdana, a koji su ostvarili kako on reče fenomenalnu karijeru i proneli slavno ime kluba još jednom u svet. Zbog toga su mnogi onako razmišljali naglas i govorili o tome da bi on mogao da bude proglašen za sedmu Zvezdinu zvezdu.

Vođeni upravo njegovom bogatom karijerom, učinkom u crveno-belom dresu, ali i statusom koji ima kod navijača uputili smo se na Marakanu uoči početka njegovog oproštajnog meča i pitali navijače da li bi Dejan Stanković trebalo da bude proglašen za Zvezdinu zvezdu.

Ko će bolje od njih samih znati da li bi legenda i bivši kapiten trebalo da se nađe u društvu igrača po kojima je Crvena zvezda postala prepoznatljiva, a koji su kasnije zaslužili titulu Zvezdina zvezda - Rajka Mitića, Bore Kostića, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Dragana Stojkovića Piksija i generacije iz Barija koja se okitila titulom prvaka Evrope 1991. godine.

Veliki broj onih koje smo pitali je dao potvrdan odgovor i smatra da je Stanković to zaslužio svime što je uradio za klub. Podsetimo, da je on najmlađi kapiten u istoriji kluba, a do debija Luke Jovića bio i najmlađi strelac kluba, kao i najmlađi debitant u Večitim derbijima, a za vreme boravka na Marakani postigao je 30 golova na 25 utakmica.

Šta vi mislite, treba li Stanković da ponese titulu sedme Zvezdine zvezde?

(Telegraf.rs)