Hrvati o derbiju: Navijački uragan i kamilica od igre

Hrvatski mediji složni oko fantastične atmosfere i hvale "svog" Roberta Prosinečkog

Hrvatski mediji opširno danas izveštavaju sa večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu Kupa Srbije i sa neskrivenim zadovoljstvom konstatuju da je "njihov Robert Prosinečki" slavio sa 2:0.

- Kad se u Beogradu igra derbi onda niko ne priča o godišnjici NATO bombardovanja, niti o izborima. Jedina tema je pitanje: Može li Robi skinuti Partizan - napisao je uoči meča izveštač "Indeksa" sa lica mesta.

Posle utakmice u kojoj je Partizan stvarao šanse i promašivao, a Zvezda dala dva gola i jednom nogom zakoračila u finale, izveštač Indeksa se uglavnom bavio navijačima.

- Voleli Zvezdu ili ne, morate priznati da je Marakana kultni stadion, na kojem se igralo finale EP-a i mnoštvo velikih evropskih, ali i velikih jugoslovenskih utakmica. Tokom devedeset minuta videli smo uragan od navijanja i kamilicu od igre - zaključuje se u izveštaju.

I "Jutarnji list" je u svom izveštaju apostrofirao bolju igru Partizana, ali u naslovu je ipak bilo nešto drugo.

- Prosinečki nadmudrio Granta, Zvezda sredila Partizan.

Gotovo identičan naslov izabrao je tiražni list "24 sata".

- Žuti nadjačao Granta, Zvezda savladala Partizan.

Sa druge strane "Večernji list" kritikuje fudbalere Crvene zvezde zbog nesportskog ponašanja posle meča i pevanja pesme, slične onoj, zbog koje je pre godinu dana trener Partizana Aleksandar Stanojević bio kažnjen.

- Prosinečki u delirijumu, nesportsko slavlje igrača Zvezde - stoji u naslovu.

Revanš polufinala između Partizana i Crvene zvezde igra se 11. aprila na stadionu "crno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)