Impresivne Voriorse i razgoropađenog Karija ne može niko da zaustavi! (VIDEO)

Odlični bek Golden Stejta ubacio je Majamiju usred Floride čak 40 poena, a njegov tim je zabeležio šestu uzastopnu pobedu

U noći između utorka i srede odigrano je pet duela u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Golden Stejt je nastavio sa odličnom igrom ove godine i protiv Majamija došao do novog trijumfa 114:97, Čikago je nastavio svoju crnu seriju kada igra u Denveru i ostvario novi poraz, dok je Atlanta došla do šeste pobede u poslednjih osam mečeva.

"Ratnici" iz San Franciska ove godine igraju kao u transu o čemu govore i samo dva poraza u dosadašnjem delu sezone. Oni su bez mnogo muke pobedili "Vrelinu" na Floridi, a najzaslužniji za to bio je ove večeri impresivni Stiven Kari koji je ubacio okruglo 40 poena uz fenomenalan šut za tri poena 8/11, a na taj učinak je dodao i sedam asistencija i šest skokova.

Njemu je pomoć na putu do šeste uzastopne pobede Voriorsa pružio Klej Tompson sa 24 poena, a odličan je bio i Bogut sa osam poena, 10 skokova i pet asistencija. Na poraženoj strani samo su Boš i Deng pružili neki jači otpor, pa je tako prvi ubacio 26 poena i imao sedam skokova, a drugi 16 poena.

Bulsima nikako ne leži gostovanje u Denveru. "Bikovi" su od 2008. godine bez pobede protiv Nagitsa na gostovanjima, a tako je ostalo i posle najnovijeg. Nije im pomoglo ni 32 poena i devet skokova Batlera, ni dabl-dabl učinak Gasola - 22 poena i 11 skokova. Startna petorka "Zlatnog grumenja" uz dodatak anila Galinarija bila je mnogo jača.

Svi su bili dvocifreni, a najbolji je bio Loson sa 20 poena i 12 skokova. Pomenmo još da je Derik Rouz u drugom meču od povratka na teren proveo samo 1o minuta na parketu i to u prvoj četvtini, a razlog tome jeste da trener nije želeo da ga previše opterećuje posle terapija.

Atlanta je ušla u pobedničku seriju i novim trijumfom protiv Vašingtona 106:102. U meču u kome su glavni igrači oba tima šutirali kao da baciju kamenje na koš, pobednika su odlučili rezervisti Atalante. Šelvin Mek je dao 13 poena i Majk Skot sa 17 doneli su Hoksima novu pobedu, jer su u poslednjoj četvrtini ubacili 16 poena za svoj tim.

NBA, rezultati:

Atlanta - Vašington 106:102

Golden Stejt - Majami 114:97

Detroit  - Milvoki 86:98

Sakramento - Nju Orleans 99:89

Čikago - Denver 109:114

(Telegraf.rs)