UDAR KOJI ĆE POTRESTI PARTIZAN: Prodali ste naše klince za 50 miliona, a gde su nam plate?

Zaposleni u omladinskoj školi crno-belih na čelu sa direktorom mlađih selekcija Momčilom Vukotićem izdali su saopštenje povodom neisplaćenih plata

U Partizanu se itekako zakuvalo poslednjih dana, a čini se da su ulje na vatru dodal treneri mlađih selekcija u tom klubu koji su zbog neisplaćenih plata, za razliku od fudbalera i zaposlenih, odlučili da ne stupe u štrajk, ali su izdali saopštenje za javnost u kome traže od uprave objašnjenje gde je novac od transfera dece koju su oni stvorili.

- Poslednjih 10 godina klub je na prodaji igrača iz škole zaradio preko 50 miliona evra, tako da se slobodno može reći da je, u ovim teškim vremenima, škola praktično i održala klub.

- Nažalost, čelnici našeg kluba omladinsku školu hvale samo kada je to njima potrebno, u javnim nastupima ili na izbornim skupštinama, kada treba da se dobije još jedan mandat i tu školu, koja je zvanično druga u Evropi, po tretmanu ljudi koji u njoj rade, postavili su na poslednje mesto.

- Plate se ne primaju mesecima i to je postalo normalno, a nagrade,  koje trenerima pripadaju shodno ugovorima sa klubom, nisu isplaćene više od tri godine i sve pod izgovorom da novca nema. Pritom, novca, za sve ove godine, ima za isplate otpuštenim igračima, bivšim trenerima, bivšim sportskim direktorima, raznim menadžerima i ko zna kome sve, samo nema za one koji regrutuju, proizvode, edukuju i treniraju buduće prvotimce i reprezentativce.

- Žao nam je što smo prinuđeni da se oglasimo na ovakav način, ali su svi drugi pokušaji da se reše naši problemi ostali bez odjeka - navodi se u saopštenju, a istakli su da ovo saopštenje nema nikakve veza sa izbornom skupštinom kluba zakazanom za 16. decembar.

Njega je potpisalo 26 zaposlenih, a među njima je i direktor omladinske škole Momčilo Moca Vukotić, ali i Nedeljko Kostić, Dragan Šušnjar, Nikica Klinčarski, Darko Tešović, Slađan Šćepović, Ilija Zavišić, Igor Spasić, Zoran Đurić i Zvonko Živković.

(Telegraf.rs)