Može li Partizan da dovede Aleksa Marića?

Krajem decembra, nekadašnjem centru crno-belih ističe ugovor za Makabijem iz Tel Aviva

Sve teža finansijska situacija u Partizanu frustrira sve navijače, ali na kraju, najviše pogađa sve u klubu, koji sa tom situacijom moraju da se nose. Međutim, crno-belima nije strano izdizanje nad problemom, i očekuje se da će do kraja godine Partizan nekako uspeti da dovede još neko pojačanje na putu ka trofeju ABA lige i odbrane titule šampiona Srbije.

Dugo su Grobari dozivali Sašu Pavlovića da se vrati u voljeni klub, a moguće je da će do kraja godine još jedan košarkaš kom je Partizan u srcu ponovo obući crno-beli dres.

Nekadašnjem centru kluba iz Humske Aleksu Mariću 22. decembra ističe kratkoročni ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva. Biće slobodan igrač, a ukoliko bude imao istu želju i motiv kao Pavlović, možda bi mogao da se vrati u klub, odakle je njegova karijera počela da ide uzlaznom putanjom.

Noseći dres izraelskog kluba, na tri utakmice u Evroligi najbolju partiju je Marić prikazao na prvom meču protiv Limoža, jer je za 21 minut upisao po šest poena i skokova. Protiv CSKA je igrao 19 minuta i imao stoprocentan učinak šuta iz igre, za ukupno osam poena, dodajući po dva skoka i asistencije. Na narednim mečevima je austrlijaski reprezentativac dobijao manje minuta.

Najbolje partije prikazivao je u dresu Partizana, kada je sa crno-belima obezbedio plasman na F4 Evrolige u Parizu, kada je bio i uvršten u idealni tim takmičenja. Nakon toga je Marić prešao u redove Panatinaikosa kog je sa klupe predvodio Željko Obradović, i osvojio je jednu titulu. Posle dve sezone, Marić je igrao za Lokomotivu Kubanj, sa kojom je uspeo da se plasira u Evroligu i odigra jednu sezonu.

Nezvanično se pominje da je iskusni centar na meti Dude Ivkovića i Anadolu Efesa, a ta informacija se pojavila kada je član turskog tima Nenad Krstić polomio ruku.

(Telegraf.rs)