ĐURIĆ: Obesio bih se na Terazijama da Partizan duguje 20 miliona evra!

Pitajte ljude koji su tada bili na vlasti zašto Gasprom nije sponzor Partizana * Meni je žao prošle sezone, ali ja se osećam kao da smo uzeli i tu prošlu titulu * Mislim da smo u minusu oko šest-sedam miliona evra

Sitno se broji do dana kada će Dragan Đurić posle šest godina napustiti funkciju predsednika fudbalskog kluba Partizan.

Za vreme njegovog mandata, Partizan je pet puta podigao trofej najboljeg u Srbiji, i u jednom momentu se izjednačio sa večitim rivalom Crvenom zvezdom po broju osvojenih titula nacionalnog šampionata. Osvojena su i dva kupa, ostvaren jedan plasman u Ligu šampiona i četiri u Ligu Evrope.

Najteže mu je bilo kad je Partizan doživeo blamažu od Šamroka, a najsrećniji je bio kada je u Briselu klub obezbedio plasam u Ligu šampiona.

Đurić tvrdi da je crno-bele preuzeo u momentu kada je dug iznosio 18.2 miliona evra.

- I Fejsa je bio zadužen milion i dvesta hiljada od toga kod Toleta... ali opet kažem, ljudima koji su radili ranije u Partizanu, bez obzira na taj dug, sva priznanja odajem, ali ne mogu da kažu da je Partizan uronjen. Šta bi trebalo za druge da se kaže, za Zvezdu naprimer?! - kaže Đurić u opširnom intervjuu Žurnalu.

Poslednjih dana se dosta spekuliše koliki je sada Partizanov dug. Negde se pominje 13.7 miliona, a negde čak između 20 i 30 miliona evra!

- To su stvari za smejanje. Ni jedna ni druga informacija nije tačna. Da Partizan duguje 20 miliona evra, obesio bih se na Terazijama. Mislim da se radi o devet miliona, ali imamo potraživanja od transfera Markovića više od milion, 20 odsto od Mitrovića što je milion i 800 hiljada. Ukupno potražujemo oko 3.5 miliona. Dakle, nije ni 13 miliona... Mislim da smo u minusu oko šest-sedam miliona evra.

Đurić je poručio da on oseća da je njegov klub i ove godine osvojio titulu.

- Meni je žao prošle sezone, ali ja se osećam kao da smo uzeli i tu prošlu titulu. Igrali smo i kvalifikacije za Ligu šampiona. Pošteno i realno, zaslužili smo da osvojimo i tu titulu. Ne možemo i ne smemo da zaboravimo utakmicu sa Vojvodinom, na kojoj je našem protivniku dosuđen penal metar van šesnaesterca. Bila je to klasična otimačina i ne samo na toj utakmici, i u Novom Pazaru smo oštećeni. Pokušao sam da skrenem pažnju ljudima u savezu, sudijskoj organizaciji, javnosti, ali je to malo vredelo.

Kada su u pitanju finansije...

- Nemamo državnog sponzora, nemamo NIS, Telekom... Zatražili smo, ali nismo dobili. Za sedam godina, imali smo 960.000 sponzorstva, a pogledajte koliko imaju naše komšije. I treba da imaju, ja podržavam da imaju šest-sedam miliona, ali dajte nama tri...

Na pitanje zašto Partizan nije doveo za sponzora ruski Gasprom, Đurić kaže:

- Pitajte ljude koji su tada bili na vlasti! I što je najgore za nas, to su uradili partizanovci. Mislim da država treba da pomaže sve. U redu je da Zvezda dobije pet miliona, ima najviše navijača, ali da i Partizan dobije tri, Vojvodina milion...

(Telegraf.rs/Deo intervjua preuzet je uz dozvolu redakcije Sportskog žurnala)