PROŠLO JE 14 GODINA: Otiš'o si Harise, ostala je tuga, uvek će te voleti Grobari sa Juga! (VIDEO)

Danas se navršava tačno 14 godina od smrti legendarnog košarkaša Partizana

Legendarni košarkaš Partizana Haris Brkić pre 14 godina otišao je na onaj svet! Bek crno-beli je preminuo pošto mu je na parkingu ispred dvorane “Pionir” dva hica iz pištolja u glavu ispalio još nepoznati ubica!

Brkić je prve košarkaške dane napravio je u sarajevskoj Bosni sa deset godina, a u Partizan je došao 1992. godine.

Od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim crno-belih sa kojima je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa, da bi u sezoni 1997/1998 sa Partizanom igrao na fajnal foru Evrolige u Barseloni.

U sezoni 1999/2000 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan.

Roditelje pokojnog Harisa i danas proganja činjenica da ne znaju ko im je oduzeo sina jedinca te decembarske noći i obesmislio njihove živote.

U znak sećanja na legendarnog košarkaša svakog leta se organizuje memorijalni turnir na kojem učestvuju timovi za koje je Haris nastupao - Bosna, Partizan, Budućnost, Borac.

Navijači Partizana za svojoj legndi posvetili su pesmu - Otiš'o si Harise, ostala je tuga, uvek će te voleti Grobari sa Juga!

(Telegraf.rs)