Džo Dumars: Dovođenje Miličića u Detroit je moja najveća greška

Proslavljeni američki košarkaš, koji je kao generalni menadžer kluba dolazio u Srbiju 2003. godine na pregovore s Hemofarmom, gorko se kaje zbog izbora srpskog centra kao drugog pika na draftu te godine

Generalni menadžer NBA ligaša Detroita Džo Dumars (48), dvostruki šampion američke profesionalne košarkaške lige sa tim timom (1989, 1990) i osvajač zlatne medalje za SAD na Svetkom prvenstvu u Kanadi 1994. godine, priznao je u domaćim medijima da mu je najveća greška dovođenje srpskog centra Darka Miličića 2003. godine.

Dumars je zbog pregovora sa Hemofarmom dolazio u Vršac i Beograd. Bivši srpski reprezentativac prešao je za 11 miliona dolara, a zbog njega je promenjeno pravilo da igrač mora da bude punoletan 45 dana pre drafta.

Miličić je 2003. izabran kao drugi pik, iza Lebrona Džejmsa, koji je završio u Klivlendu, a ispred Karmela Entonija, danas igrača Njujorka, i Dvejna Vejda i Krisa Boša, Džejmsovih saigrača u Majamiju.

Pre nego što smo doveli Miličića u Detroit nismo imali dovoljno informacija o njemu. U poslu menadžera, koji je zadužen za izbor igrača, ne može da se pogreši dva puta. Na greškama se uči, tako da sada detaljno proučim kvalitete svakog potencijalnog pojačanja – rekao je Dumars.