Zbog tetovirane Kristine, rukomet bez golmana je sport budućnosti! (FOTO) (VIDEO)

Plavokosa Dankinja 60 minuta igrala sa markerom, a njen tim bez golmana u napadu

Revolucionaran potez o kojem će se tek pričati i to na kakvoj rukometnoj utakmici - važnom meču druge faze Evropskog prvenstva za žene koje se odigrava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Upravo Mađarice nisu znale šta ih je snašlo tokom susreta sa inovatorima iz Danske, čiji je selektor Jan Pitlik napravio nesvakidašanji potez - u napadu je igrao sa sedam igračica, bez golmana na golu i na taj način uspeo da stigne do važnog trijumfa (23:20).

Džoker o kojem se priča je Kristina Kristijansen, devojka koja je igrala u napadu 60 minuta sa markerom, a u nekoliko navrata stala i na gol, kada nije stigla da napravi brzu izmenu s golmanom ekipe.

Postigla je 4 gola, ali je njen učinak u današnjoj rukometnoj statistici nemerljiv.

Posle meča i pobede, trener Skandinavki morao je da objasni da ovakva igra nije za svakoga.

- Nisam siguran da bi svaki tim mogao da igra na ovaj način. Ako imate sporog golmana, kojem treba previše vremena da izlazi i vraća se na gol, neće funkcionisati.

- Mi sa Kristinom imamo idealnu situaciju - rekao je trener inovator Jan Pitlik posle utakmice koja je u čudnom sistemu 7 protiv 6 igračica donela Danskoj drugo mesto na tabeli i verovatno plasman u polufinale.

Pogledajte kako je Kristina uspešna na golu, a onda se sprema za trčanje kontranapada.

(Telegraf.rs)