Može li neko da parira Ronaldu i Robenu? Kome će pripasti nagrada za foliranta godine? (VIDEO)

Sajt "Reddit" odlučio je da napravi novu nagradu u svetu fudbala, a to je "Fallon D'Floor" ili ti na srpskom "Zlatna lopta za najveće folirante", kao antipod Zlatnoj lopti. Zvanična definicija ove nagrade jeste da je to priznanje za najteatralnije simuliranje godine

Ove godine smo se nagledali mnogih prelepih golova i poteza na fudbalskim terenima širom planete, ali smo isto tako svedočili i mnogim sramotnim potezima fudbalera.

Zato je sajt "Reddit" odlučio da napravi novu nagradu u svetu fudbala, a to je "Fallon D'Floor" ili ti na srpskom "Zlatna lopta za najveće folirante", kao antipod Zlatnoj lopti.

Zvanična definicija ove nagrade jeste da je to priznanje za najteatralnije simuliranje godine, a ona će biti prvi put dodeljena ove godine. Takođe objašnjeno je i kako će se izabrati dobitnik ove nagrade, a u obzir se uzima teatralnost igrača, ali i koliko je imalo uticaja na rezultat kao i značaj samog meča. Evo i nominovanih:

1. Arjen Roben, Meksiko - Holandija (SP Brazil 2014) - Vihorno levo krilo "lala" isfoliralo je jedanaesterac kojim je u četvrtom minutu sudijske nadoknade doneo pobedu svojoj reprezentaciji u osmini finala Mundijala.

2. Fred, Brazil - Hrvatska (SP Brazil 2014) - Brazilski napadač koji se smatra jednim od najgorih u istoriji te reprezentacije prevario je glavnog sudiju u na otvaranju šampionata sveta protiv šahovničara da dosudi penal kojim je "selesao" preokrenuo rezultat.

3. Kristijano Ronaldo, Real Madrid - Selta (Primera) - Portugalac je pre nekoliko nedelja bio u centru pažnje medija zbog svog teatralnog pada u šesnaestercu posle na koji je naseo arbitar i dao mu penal. Bio je to sramana potez Ronalda.

4. Đankarlo Gonzalez, Kolumbus - San Hoze (MLS) - Ovaj igrač je prvo udario protivnika s leđa, a zatim je isfolirao da je njega protivnik udario u želji da izazove sudiju da isključi protivničkog igrača.

5. Luis Suarez, Urugvaj - Italija (SP Brazil 2014) - Urugvajac je izazvao ogorčenje javnosti nakon što je po treći put ugrizao protivnika. On je hteo da se izvuče sa time tako što se pretvarao da je on dobio udarac u zube od Kjelinija, a u stvari je on ugrizao italijanskog defanzivca.

6. Adrijan, Lids - Derbi (Čempionšip) - Još jedno preteatralno foliranje koje se dogodilo relativno skoro, a delo je igrača Lidsa koji je posle starta protivničkog igrača počeo da se valja i bacaka po terenu kao da je u najmanju ruku zaradio otvoreni prelom, ali daleko da je bilo od toga.

(Telegraf.rs)