NI REAL, NI MILAN: Ovo je najtrofejniji klub na svetu! (VIDEO)

Madridski i milanski klub imaju ukupno 18 titula na međunarodnom nivou, ali jedan iz Afrike ima dva pehara više

Osvajanjem Svetskog klupskog prvenstva, fudbalski klub Real Madrid izjednačio se italijanskim Milanom po broju osvojenih trofeja na međunarodnom nivou.

Pobedom u finalu nad San Lorencom (2:0), "kraljevići" sada imaju 18 internacionalnih trofeja, baš kao i "rosoneri" i argentinska Boka Juniors.

Podsetimo, Real je ove godine osvojio desetu titulu Ligu šampiona u istoriji, a još je osvajao dva puta Kup UEFA, koliko i Superkup Evrope, i još četiri trofeja na svetskom nivou.

Ipak, na listi najtrofejnijih klubova na svetu i dalje vodi egipatski Al Ahli.

Ovaj klub u svojoj riznici ima 20 trofeja od kojih su: osam Kupa afričkih šampiona, dva Kupa pobednika kupova, jedan Kupa afričke konfederacije, šest Superkupova i jedan Afro-azijski kup.

Al Ahli je osnovan 1907. godine od strane studenata koji su se borili protiv kolonizacije, a najblistavije godine kluba su bile osamdesete.

Navijači ovog kluba važe za jedne od najvernijih na svetu, a posle tri godine će se vratiti na tribine, s obzirom da se u Egiptu delimično ukida zabrana prisustva gledalaca zbog užasnih nereda u Port Saidu 2012. godine.

(Telegraf.rs)