GAŠIĆ: Tražim reakciju ekipe posle poraza od Budućnosti!

Crno-beli nemaju vremena da žale zbog poslednjeg poraza, jer ih očekuje meč sa Solnokom

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić poručio je da ekipa mora što pre da zaboravi poraz od Budućnosti (72:61) i okrene se još jednom važnom meču Jadranske lige protiv Solnoka.

Crno-beli su prvi deo regionalnog takmičenja završili na sedmom mestu sa skorom 6-7, moraju pod hitno da počnu da pobeđuju ukoliko žele u plej-of, a prva prilika za to biće meč u utorak sa Solnokom.

- Veoma je bitno da se igrači mentalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas ček, po značaju i težini ništa manja utakmica sa ekipom Solnoka. Vremena za tugovanje posle poraza od Budućnosti nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre - rekao je Gašić za klupski sajt.

Gašić će i na ovom meču voditi Partizan, pošto je prvi trener Duško Vujošević suspendovan zbog isključenja na utakmici protiv Mega Leksa.

On je dodao da Solnok ima dobar tim, sastavljen od veoma iskusnih i kvalitetnih igrača.

- Neznatno su izmenili ekipu u odnosu na početak sezone i doveli su na poziciji plejmejkera Gibsona, koji je za njih veliko pojačanje. Podigli su na viši nivo prag timske igre, što pokazuju i rezultati koje su postigli u dosadašnjem delu takmičenja u Evrokupu, a pre svega u Jadranskoj ligi. Solnok je kao i mi u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of i izlazak u neko od evropskih takmičenja naredne godine - konstatovao je Gašić.

Utakmica 14. kola između Partizana i Solnoka igra se sutra od 20 sati u hali Pionir.

(Telegraf.rs/Tanjug)