KRUŽNI TRENING: Odlična varijanta kad počnete sa vežbanjem! (VIDEO)

Kružni trening podrazumeva rad svih mišićnih grupa na jednom treningu, sa nekoliko vežbi po grupi i u nekoliko serija, kako bi se telo adaptiralo na trening sa tegovima

Bilo da ste početnik u fitnesu ili vežbate nekoliko godine uvek je zanimljivo da se podsetite starih sistema treninga.

Osim funkcionalnog treninga, koji je jako efikasan, sada vam predstavljamo kružni trening, koji je odličan, kako za početnike, tako i za iskusne vežbače.

Ukoliko ste iskusan vežbač, onda će vam ovaj tekst pomoći da se podsetite kružnog treninga sa kojim možete malo da osvežite svoje telo.

O ovom sistemu treninga, ali i ostalim varijantama kružnog treninga objašnjava trener šampiona Vladica Jovanović, personalni fitnes trener i šampion sveta.

- Ko je početnik u teretani nije dobro da krene odmah sa sistemom treninga koji opterećuje dve ili tri mišićne grupe, već je najbolje da krene upravo kružni trening.

- Termin kružni upravo oslikava kako trening izgleda. Radi se jedna mišićna grupa u dve do tri vežbe, pa zatim druga, pa treća i tako se pređe celo telo za jedan trening - objašnjava Vladica.

Pogledjate kako izgleda trening Milice Lazović srpske šampionke u bikini fitnesu:

On je dodao da ima nekoliko varijanti kružnog treninga

- Osim klasičnog gde radimo po jednu grupu mišića u jednoj ili više vežbi sa dve ili tri serije, imamo i varijante gde se rade recimo gigantske serije.

- To je sistem kružnog treninga za napredne vežbače, gde se jedna mišićna partija radi u velikom broju vežbi recimo od 5 do 12 vežbi sa nekoliko serija. - objasnio je Jovanović.

Pogledjate video:

(D. Stojmenović)