Ovo je savet Aleksandra Đorđević srpskim klubovima u ABA ligi!

- Mislim da su naši vrhunski klubovi samo poslužili da se ojačaju naši rivali iz regiona - rekao je između ostalog selektor reprezentacije Srbije

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ne krije nezadovoljstvo učešćem srpskih klubova u regionalnom takmičenju, a u intervjuu za nedeljnik "Vreme" objasnio je zašto je po srpsku košarku loše to što najbolji klubovi igraju u ABA ligi.

- Mislim da su naši vrhunski klubovi samo poslužili da se ojačaju naši rivali iz regiona. Oni su mogli da igraju sa jakim klubovima i da iz toga unaprede sebe i svoje sredine, a na drugoj strani su propale nekada snažni srpski košarkaški centri - objasnio je Đorđević.

Prohodnost ka Evroligi, koju donosi ABA liga je najveći problem istupanja iz iste.

- Pre četiri meseca imali smo sastanak sa predstavnicima Evrolige. Mi im nudimo srce košarke, nudimo im pravu atmosferu, ekipe koje žele da dođu i igraju u takvom ambijentu. Možda sada nema novca za tako nešto, ali ozbiljni planovi se prave dugoročno i to tako treba gledati - porčio je selektor reprezentacije Srbije, koji se iz ovoga jasno može zaključiti smatra da srpski klubovi trebaju da napuste regionalno takmičenje.

(Telegraf.rs)