SRBIN GINISOVAC: Uradio 30.000 trbušnjaka bez predaha! (VIDEO)

Veliki uspeh za Jovicu Spajića, pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice

Državni reprezentativac u ultramartonu Jovica Spajić ušao je u Ginisovu knjigu rekorda jer je uradio 30.000 (slovima, trideset hiljada) trbušnjaka bez predaha!

Spajić je inače pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice od 2008. godine, kada je i počeo sa pripremama za postavljanje rekorda. Ovaj momak je na ultramaratonskoj trci na Floridi osvojio drugo mesto i postavio novi državni rekord Srbije, pošto je za šest dana istrčao je stazu od 683 kilometra.

- Pre nego što sam ušao u jedinicu bavio sam se sportom, uglavnom borilačkim veštinama, trenirao sam džudo i džijudžicu. Kada sam ovde došao shvatio sam da nije važna samo fizička, već i psihička spremnost. Upravo mi je psihička snaga bila potrebna na ultramaratonima u Sahari i na Floridi - rekao je Spajić, a prenela "Politika".

Do sada je osvojio tri zlatne medalje u trkama ultramaratona, a u 2015. će učestvovati na jednoj od najtežih u SAD.

- Trka bi trebalo da se održi u julu, u takozvanoj Dolini smrti. Specifična je po tome što se održava najtoplijeg dana u godini, kada temperatura prelazi 67 stepeni. Trku uglavnom završi tek dvadesetak ljudi. Druga trka je Svetsko prvenstvo koje će se održati u Torinu - kaže Spajić.

(Telegraf.rs)