Savićević: Neka mislioci Džaja i Cvele kažu zašto je Piksi proglašen za Zvezdinu zvezdu, a ne mi?

Legendarni fudbaler Zvezde se pita zašto on ili, na primer, Belodedić, Prosinečki i Pančev nisu proglašeni za Zvezdinu zvezdu

Većina navijača Crvene zvezde je mišljenja da je Dejan Savićević morao da postane šesta Zvezdina zvezda, nakon osvojene titule evropskog i svetskog šampiona.

Jeste Dejo donekle ušao u istoriju kroz čitavu generaciju barija, ali ostaje žal za pojedinačnim priznanjem.

- Ne boli me toliko. Zaboravio sam. Bilo nas je četvorica petorica i da Piksi nije posle dve godine proglašen, niko od nas ne bi očekivao takvo priznanje. Pošto je on dobio bez osvojenog internacionalnog trofeja, očekivali smo i mi. da bi ostao Zvezdina zvezda morao si da igraš 10 godina. I pokojni Rajko, Šeki i Pižon su imali po 300, 400 utakmica, a mi smo posle Piksija napravili najveći uspeh u istoriji - rekao je Dejo za Sportski žurnal i dodao:

- Ja sam sa Piksijem super. Daleko od toga da je ovo usmereno protiv njega. Ti što su proglasili Piksija, nikoga od nas nisu - neka kažu zašto? Zašto su njega, a ne nas? Pošto je Džaja veliki mislilac, isto i Cvele, sad i Toza, pošto su učetvovali u proglašenju Piksija, zbog čega i nas nisu proglasili - pita se Savićević.

Opširnije čitajte u novogodišnjem izdanju Sportskog žurnala...

(Telegraf.rs)