Crnogorski NBA star: Radonjić je idealan za selektora Crne Gore!

Verujem da će se na kraju i boriti za trofej ABA lige. Dobro poznajem Dejana Radonjića kao trenera, imam veoma pozitivno misljenje o njemu, rekao je Nikola Vučević košarkaš Orlando Medžika

Sva trojica crnogorskih košarkaša iz NBA lige žele da igraju za reprezentaciju Crne Gore, kazao je centar Orlanda Nikola Vučević.

Stameni centar je u intervjuu agenciji MINA kazao da je zadovoljan svojim nastupima u dresu Orlanda ove sezone, ali i da je svestan da može mnogo bolje.

Vučević je naglasio da je u stalnom kontaktu sa Nikolom Pekovićem i da ga raduju dobre partije novajlije u NBA ligi, Nikole Mirotića.

- Sa Pekovićem se često čujem, postali smo dobri prijatelji van terena. Mirotić se odlično snašao u prvoj sezoni, pruža dobre partije za Čikago. Vidim da ga njegovi treneri i saigrači hvale - rekao je Vučević.

On je kazao da njegov nastup u reprezentaciji nikada nije bio sporan, navodeći da ne želi da se meša u izbor novog selektora.

- To nije pitanje za mene, već za ljude iz Saveza. Pred nama je sada miran period i treba dobro razmisliti, okupiti najstručnije ljude koji će znati da iskoriste igrački potencijal koji posedujemo. Verujem da će oni naći pravo rešenje - rekao je Vučević.

On je kazao da prati igre i rezultate Budućnosti i Crvene zvezde i da mu je drago da obe ekipe odlično igraju.

- Verujem da će se na kraju i boriti za trofej ABA lige. Dobro poznajem Dejana Radonjića kao trenera, imam veoma pozitivno mišljenje o njemu”.

- Smatram da bi bio dobro rješenje za reprezentaciju, ali kao što sam već rekao, ljudi u Savezu su zaduženi da reše pitanje selektora - rekao je Vučević.

(Telegraf.rs/ Agencija: MINA)