Srpske sudije više neće smeti u hotele i na večere sa čelnicima klubova!

Direktor KLS Leon Deleon ukinuo je određena prava i benefite sudijama, kao i određene običaje koji su se praktikovali posle utakmica u nacionalnom šampionatu, a sve kako bi prekinuo priče o potkupljivosti srpskih arbitara

Novi direktor nacionalne košarkaške lige, Leon Deleon koji je postavljen na tu funkciju sredinom septembra 2014. godine umest mnogo kritikovanog, osporavanog i skandalima ispraćenog Dragana Gogića doneo je nekoliko odluka u vezi sa sudijama i suđenjem u KLS koje će sigurno izazvati reakcije.

Kako Telegraf saznaje, komesar domaće Superlige je odlučio da uskrati deliocima pravde određena prava, benefite, kao i običaje koje su imali prethodnih godina, a sve kako bi stao na kraj pričama o njihovoj potkupljivosti i teoreijama o neregularnosti takmičenja.

Tako će od sada biti zabranjeno arbitrima da posle utakmica ostaju u gradu u kome su sudili, prespavaju u hotelu i odlaze na večere, kao i bilo kakvo druženje sa predstavnicima klubova kojima su sudili ili kojima sude, a ko se bude oglušio o ovo biće žestoko kažnjen.

Na ovaj način će pokušati da prekine sve čaršijske intrige o tome da određene sudije se druže sa klupskim čelnicima i da se tako potkupljuju i sude u koristi njihovog tima, iako je do sada bilo običaja da sa predstavnicima klubova delioci pravde večeraju nakon mečeva.

Nema sumnje da će ova, za sada još nezvanična odluka izazavti reakcije u javnosti, ali svi očekuju da će reagovanja biti pozitivna, jer pokušava da se spreči bilo kakvo postavljanje pitanja o nameštanju u nacionalnom prvenstvu.

Podsetimo, da je i njegov prethodnik Gogić takođe bio uveo neka pravila arbitrima, ali su ona bila poprilično skandalozna i rušila su njihova prava i integritet.

(Telegraf.rs)