OD BABOVIĆA DO BABOVIĆA: Sve desetke Partizana u novijoj istoriji kluba! (FOTO)

Prvo pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku obući će dres sa brojem deset

Stefan Babović se po treći put nositi dres Partizana! Iskusni vezista je predstavljen u Humskoj gde je zadužio dres sa brojem 10, koji je već nosio dok je u prvom mandatu igrao u Humskoj!

Babović će tako zameniti Ismaela Beka Fofanu, koji je u poslednjih godinu i po dana imao tu čast.

Iako je od strane Grobara izabran za njaboljeg fudbalera crno-belih u 2014. godini, nije baš najjasnije zbog čega je Fofana dobio tu privilegiju.

Ovu činjenicu  dokazuje da podatak da je u crno-belom dresu zabeležio ukupno 21 nastup uz osam golova za 864 minuta na terenu. Mora se priznati da Fofana nije bio u milosti trenera Marka Nikolića, koji mu nije davao mnogo prilika.

MISTERIJA ZVEZDINE I PARTIZANOVE DESETKE! Da li su ikad bile gore?

Partizan je "pravu" desetku imao kada su ovaj broj na dresu crno-belih nosili Zvonimir Vukić i Almami Moreira! Klasični plejmejkeri, pre svega kreatori igre, asistenti, ali i strelci kada je to bilo najpotrebnije nosili su jedan za drugim crno-beli dresu od 2007. do 2013. godine.

U tom periodu Partizan je ostvario sjajne rezultate, osvojio šest titula, plasirao se Ligu šampiona.

Najslabija desetka Partizana u novijoj istoriji kluba je Asen Nikolov! Bugarski Bebeto kako su ga predstavljali, došao je u Partizan u sezoni 2006/07, ali je odigrao samo dva meča i "nestao"!

Pre njega upravo je Stefan Babović nosio 10-ku u sezoni 2005/06! Mislite da je on dobar izbor za novog lidera Partizana u narednim sezonama?

(Telegraf.rs)