Gurović dominirao, Delije mu se klanjale: Tada su Zvezda i Partizan poslednji put igrali u polufinalu Kupa! (VIDEO)

Bilo je to u sezoni 2005/06 kada su crveno-beli slavili u polufinalu sa 92:83, a kasnije protiv Hemofarma stigli i do trofeja Kupa

Žrebom je odlučeno da će Partizan i Crvena zvezda, ukoliko savladaju svoje rivale u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, već u polufinalu odmeriti snage. Tako bi mogli da vidimo prvi duel večitih u ovoj fazi nacionalnog Kupa još od sezone 2005/06!

Zvezda je u tom meču savladala Partizan sa 92:83, a kasnije je pobedom protiv Hemofarma stigla do trofeja!

Crveno-bele je na tom meču predvodio Milan Gurović sa 15 poena, dok je Džerod Henderson zabeležio 20, a Leri O'Benon 18.

U redovima Partizana Uroš Tripković je postigao 22 poena, a Dejan Milojević je uz 20 poena uhvatio 11 lopti.

Plasmanom u finale i kasnijim trofejem bio je zadovoljan tadašnji trener Zvezde Dragan Šakota.

- Dobro je što smo pobedili, ali finale je uvek važnije od derbija i igrači bi morali da budu motivisaniji u nedelju. Mnogo smo naučili iz našeg prvog ovosezonskog susreta - popravili smo skok i odbranu. I ranije sam govorio da će prednost našeg rivala u finalu biti to što smo se emotivno ispraznili u derbiju, ali trudićemo se da se igrači ne opuste - rekao je trener Zvezde Dragan Šakota, dok je Duško Vujošević priznao da su crveno-beli zasluženo slavili:

- Slabo smo igrali i branili njihovu igru dva na dva na jedinici. Imali smo i mnogo izgubljenih lopti i Zvezda je zasluženo pobedila. Dobro, biće još prilika, mi ćemo morati da igramo borbenije i angažovanije ako hoćemo da pobedimo Zvezdu - rekao je Vujošević.

(Telegraf.rs)