OVO EVROLIGA NIKAD NIJE VIDELA: Zvezda nije postigla NIJEDNU trojku za CELU utakmicu!

Evroliga verovatno ne pamti da je neki tim za 40 minuta promašio svaki šut van linije 6,75 metara, a košarkaši Zvezde su ih promašili čak 19

Košarkaši Crvene zvezde su, verovatno, postavili negativan rekord Evrolige kada je u pitanju šut za tri poena. Crveno-beli su u porazu od Žalgirisa promašili svih 19 šuteva van linije 6,75 metara ili bolje reći nisu pogodili nijednu trojku.

Ovako katastrofalan šut iz daljine nikada nije viđen u najjačem evropskom takmičenju, odnosno, nijedan tim nije uspeo da završi duel u Evroligi bez pogođene trojke, što su učinili košarkaši srpskog tima.

Još od prvog napada se videlo da će ovo biti loše šutersko veče Radonjićevih izabranika, jer su u njemu i Vilijams i Dženkins promašili trojke, a to se onda odrazilo i na ostale. Redom su se na njih nadovezali promašaji Kalinića, Mitrovića, Blažiča i Tejića.

Vilijams je promašio svih pet šuteva van linije 6,75 metara, uključujući i onaj za pobedu u poslednjoj sekundi, četiri pokušaja je imao Dženkins, tri Mitrović i Kalinić, dva Blažič, a po jednom su promašili Lazić i Tejić.

Da stvar bude još i gora, u potpunosti je zbog ovoga propala humanitarna akcija koju je Crvena zvezda napravila u saradnji sa Ideom, jer je trebalo da za svaku ubačenu trojku crveno-belih bude uplaćeno 3.000 dinara u humanitarne svrhe, ali jzbog ovakvog učinka košarkaša neće biti uplaćena nikakva suma.

Nedostatak samopouzdanja, nepoverenje, umor, strah ili nešto sasvim levo, ali u svakom slučaju opravdanja za to da jedan tim u Top 16 fazi koji pritom pretenduje na osvajanje svih domaćih trofeja sebi, nema. Zato će Radonji morati u narednim danima da ozbiljno poradi na ovom ogromnom problemu koji je zadesio nejgovu ekipu.

(Telegraf.rs)