Kosovo ipak postaje član FIBA, KSS nemoćan!

Kako prenose "Večernje novosti" Svetska košarkaška federacija trebalo bi da primi u članstvo samoproklamovanu republiku, čiji je glavni adut to što su već ušli u MOK

Svetska košarkaška federacija (FIBA) narednog meseca na Izvršnom odboru pimiće u članstvo kosovski savez, prenose danas Večernje novosti.

Kako se navodi, iako je FIBA ranije nekoliko puta odbijala zahtev kosovskog saveza, sada kao glavni adut ima to što je Kosovo primljeno u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) 9. decembra prošle godine.

Predsednik kosovskog saveza Erold Belegu bio je u četvrtak u Ženevi na sastanku sa generalnim sekretarom FIBA Patrikom Baumanom i potpredsednikom Turgajom Demirelom, gde su razgovarali o članstvu.

- Podneli smo sva dokumenta neophodna po Statutu FIBA i mislim da ovog puta nema razloga da ne budemo primljeni-  rekao je Belegu za Večernje Novosti.

Košarkaški savez Srbije se godinama trudio i uspevao da stopira članstvo kosovskog saveza u FIBA.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je  da se nada da Svetska košarkaška federacija (FIBA) neće primiti kosovski savez u punopravno članstvo i poručio da bi u suprotnom bila nepravedna odluka.

- Nadam se da FIBA neće primiti Kosovo, ali poznato je da je već primljeno u Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Ljudi sa Kosova guraju svoju priču, ali još ćemo sačekati odluku. Dobra stvar je što srpska košarka ima jak uticaj u FIBA - rekao je Tomašević Tanjugu.

Izvršni komitet FIBA održaće se 12. i 13. marta u Ženevi.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti/Tanjug)