Kome je sve spaljivan i lupan auto od fudbalera Zvezde i Partizana? (VIDEO)

Igrači i stručni štab večitih imali su dosta problema u poslednjih 10-15 godina jer su bili žrtva huligana. Poslednji u nizu jeste ''slučaj Pantić'' gde se i daje ne zna da li je automobil veziste Partizana sam izgoreo ili je zapaljen

Fudbaler Partizana Danilo Pantić doživeo je neprijatnu situaciju u utorak veče pošto mu je ispred porodične kuće izgoreo automobil. Dok jedni kažu da je stradao džip njegovog oca, drugi tvrde da je u pitanju ''mini kantrimen'' veziste crno-belih.

Već su počele spekulacije oko toga da nisu u pitanju instalacije, kako je prvobitno rečeno, nego da je automobil u plamenu bio opomena navijača Partizana jer Pantić nije želeo da produži ugovor.

To uopšte ne bi bilo čudno jer su se u prošlosti dešavale slične stvari fudbalerima Crvene zvezde i Partizana. Odnosno, njihovim automobilima.

Davne 2003. godine stradali su fudbaleri Zvezde Milenko Aćimović, Branko Bošković i trener Zoran Filipović, koje su huligani pretukli motkama, dok su Milivoju Vitakiću uništili automobil.

Dve godine kasnije ponovo je fudbaler crveno-belih bio na tapetu poštu su nepoznati napadači zapalili automobil Marjana Markovića koji se dvoumio da li da produži ugovor.

Naredni period bio je veoma turbulentan za fudbalere srpskog šampiona jer su 2007. i 2008. godine čak tri puta bili na udaru napadača. Prvo su treneru bajeviću bila polomljena stakla na Tojoti, da bi u aprilu 2008. godine molotovljevim koktelom uništen džip Pavla Ninkova.

Iste godine, ali u septembru, celi vozni park na Marakani bio je uništen. Grupa od 30-ak momaka sa sa fantomkama na glavi uletela na parking Marakane i polupala 13 automobila.

Pred večiti derbi u oktobru 2010. godine probušene su gume na džipu Aleksandra Kristića, tadašnjeg trenera crveno-belih, a u decembru je grupa od oko 150 huligana napala stadion Crvene zvezde, polupala stakla, kamenovala upravnu zgradu i pokušala da uđe u prostorije kluba u čemu ih je sprečilo obezbeđenje uz pomoć zaposlenih.

U novembru 2012. godine na meti huligana bio je tadašnji trener Partizana Vladimir Vermezović kom su oštetili automobil i na ulazu u zgradu napisali ''Marš sa Senjaka''. Poslednji incident u nizu, pre ovog sa Pantićem, bio je prethodne sezone kada je grupa navijača Crvene zvezde preko noći ušla na stadion i razbila stakla devet automobila, dok je u svako ubačeno po pakovanje šampona.

(Telegraf.rs)