ZAKAZAN DERBI: Zvezda furiozno preko Konstantina stigla do polufinala sa Partizanom! (FOTO)

Ako je uopšte i bilo onih koji su verovali da hi Konstantin mogao da iznenadi branioca trofeja, igrači Crvene zvezde su se u prvih pet minuta potrudili da ih razuvere. Tako da će se za mesto u finalu Kupa boriti protiv večitog rivala

Crvena zvezda je uspešno započela odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća! Bez ikakvih problema Radonjićevi puleni su poprilično ubedljivo savladali Konstantin, ekipu iz Niša koji je i domaćin završnog turnira 81:65.

Bila je ovo prilika za trenera crveno-belih da malo odmori glavne igrače i priliku pruži nekim košarkašima koji nisu imali previše prilike ove sezone, poput Kaplanovića koji je u par navrata pokazao koliki je talenat.

Jedino kada su domaći igrači bili konkurentni bilo je u poslednjoj četvrtini kada je beogradski tim smanjio gas i dospustio im da smanje zaostatak sa visokih 33 na pristojnih 20 poena razlike. Odličan šut za tri poena naročito u prvom poluvremenu, čvrsta odbrana, brza tranizicija i laki poeni iz kontranapada bili su ključ ovog meča.

Ako je uopšte i bilo onih koji su verovali da hi Konstantin mogao da iznenadi branioca trofeja, igrači Crvene zvezde su se u prvih pet minuta potrudili da ih razuvere. Čvrsta odbrana, brza tranzicija, odlični kontrnapadi i tri trojke Vilijamsa bile su dovoljne da dođu do dvocifrene razlike na polovina prve četvrtine.

Kada je Vilijams izapao malo da odmori, njegovu ulogu se preuzeli centri Marjanović i Cirbes koji su potpuno zatvorili prilaze svom košu, a dominirali ispod protivničkog tako da se prednost samo uvećavala.

Služio je i tokom drugog perioda meča Radonjićeve pulene šut iza linije 6,75 samo što su sada pogađali Kalinić i Dangubić. Brz ritam koji su nametnuli košarkaši iz Beograda nikako nije odgovarao niškom timu, čiji su igrači srljali u napadu i pravili mnogo grešaka, dok su u odbrani delovali poprilično zbunjeno.

Furiozno prvo poluvreme je kompletirao Blažič još jednom trojkom u poslednjoj sekundi meča za neverovatnih 54 poena Zvezde na poluvremenu i +24 na semaforu.

U trećoj četvrtnini su nastavili tamo gde su stali, samo je sada Kalinić bio glavni na parketu i svojim potezima probudio pomalo uspavane gledaoce na tribinama. Radonjić je vrlo brzo pružio šansu i mladima Rebiću i Kaplanoviću kako bi i oni osetili draž talmičarskih mečeva.

Prednost je rasla iz minuta u minut, a najviša je bila posle poena Kaplanovića 32 poena razlike. Naravno, u poslednjem periodu je došlo do pada, ali to nije moglo da ugrozi pobedu Zvezde, iako su se njeni igrači propisno ispromašivali u tih desetak minuta.

Tako su zakazali večiti derbi protiv Partizana, u polufinalu Kupa, a utakmica počinje od 21 čas.

CRVENA ZVEZDA - KONSTANTIN 81:65

Crvena zvezda: Vilijams 9, Rebić 3, Dangubić 8, Blažič 8, Mitrović 4, Kalinić 9, Marjanović 15, Kaplanović 5, Tejić 3, Dženkins 7, Jović 2, Cirbes 8.

Konstantin: Barać, Depostović 5, Đorđević 7, Gudžić 6, Obrenović, Ostojić 12, Savić, Stojačić 7, Tasić 11, Veličković 11, Vitković 6, Vučićević.

(Telegraf.rs)