Statistika Lalatovićeve Zvezde: Napada se stide i prosečni JSL klubovi, odbrana jedina svetla tačka!

Crveno - beli su na 16 utakmica u ligi postigli 18 golova, a više od 60% delo je igrača koji više nisu deo ekipe * Na preko 50% utakmica došlo je, kladioničarskim rečnikom, od nula do jedan * Jedina svela tačka je odbrana, koja je druga u Evropi po primljenim pogocima

Od dolaska Nenada Lalatovića na mesto trenera, Crvena zvezda ima poražavajuću statistiku kada su u pitanju postignuti golovi.

Crveno - beli su trenutno drugi na tabeli sa 33 bodova, šest manje od lidera Partizana. S obzirom na to kako igraju, i kakve su im brojke, pozicija bi mogla da bude i mnogo nepovoljnija.

Zvezda je u 16 prvenstvenih kola dala 18 golova. Čak sedam ekipa JSL postiglo je više golova od ekipe sa stadiona Rajko Mitić - Partizan (41), Vojvodina (29), Čukarički (26), Jagodina (22), OFK (19), Rad (19), Mladost Lučani (19).

Od 18 pogodaka, čak 11 su postigli igrači koji više nisu u klubu - Rakić (4), Milijaš (3), Pečnik (2), Despotović (1), Mijailović (1), što čini više od 60% postigntih pogodaka.

Drugi najbolji strelac ekipe je Nenad Milijaš, koji je ove sezone odigrao samo tri utakmice u dresu Zvezde.

Od igrača koji su trenutno u ekipi najefikasniji su Nenad Gavrić i Darko Lazović, sa po dva pogotka.

Realizacija je na gostovanjima posebno loša, jer su na osam utakmica, igrači Zvezde postigli svega pet golova.

LALATOVIĆ: Odlazim ako čujem sa Severa "Nešo, odlazi"!

U više od 50% Zvezdinih utakmica došlo je, kladioničarskim rečnikom, od nula do jedan.

Četiri utakmice završene su bez golova, a pet puta je viđen samo jedan gol. Četiri puta je Zvezda pobedila sa 1:0, a jedini put kada je poražena istim rezultatom bilo je u večitom derbiju.

Poslednji put kada su crveno - beli postigli tri gola na utakmici bilo je pre više od šest meseci, protiv Jagodine, sa kojim se sastaju ovog vikenda.

DRUGA U EVROPI PO BROJU PRIMLJENIH GOLOVA

Da ne bude sve tako crno u Zvezdinoj ovosezonskoj statistici, potrudila se odbrana ekipe, koja je kapitulirala svega šest puta. To je drugi najbolji rezultat u Evropi, a jedina ekipa koja je primila manje golova od Zvezde je mađarski Videoton, koji je primio šest golova na 17 utakmica.

Najzaslužniji za ovako dobru statistiku Zvezde pred svojim golom je čuvar mreže Predrag Rajković, koji brani u fantastičnoj formi, a nagrada je stigla i u vidu kapitenske trake. Takođe, dobar deo zasluga ima i štoperski par Pavićević - Lazić, koji odlično sarađuje.

Crvena zvezda u nedelju od 15 časova gostuje Jagodini.

(Telegraf.rs)