Zašto su navijači Bajerna za rođendan napravili koreografiju drveta? (VIDEO)

Bajern je pobedom nad Kelnom (4:1) proslavio 115. godišnjicu postojanja kluba, koju su upotpunili navijači spektakularnom koreografijom

Bajern iz Minhena je na utakmici protiv Kelna proslavio svoj 115. rođendan. Slavljeničku atmosferu na Alijanc areni upotpunili su igrači pobedom od 4:1, a takođe i navijači interesantnom koreografijom.

Pre početka meča protiv Jarčeva, fanovi bavarskog kluba su na svojoj tribini istakli veliku šetalicu na kojoj je bilo naslikano drvo.

U samom korenu je bila slika osnivača kluba Franca Džona, a kako se drvo granalo, tako su se u vidu plodova na slikama pojavljivali hronološki uspesi nemačkog giganta, trofeji, kao i neke od najvećih legendi kluba.

Deo tribine oko šetalice obojen je u crveno - belo, tradicionalne boje kluba, dok je čitavu koreografiju upotpunio transparent istaknut na drugom nivou, na kome su bile ispisane reči prvog predsednika Bajerna - Franca Džona.

- Mi smo posejali zrno, a ono je velelepno izraslo!

ROĐENDANSKO SLAVLJE U MINHENU: Bajern nastavio da se poigrava sa timovima u Bundesligi!

Bajern je tokom 115 godina postojanja osvojio sve što se u fudbalu može osvojiti. Šampion Nemačke bio je 24 puta, ima 17 Kupova i pet Superkupova ove zemlje.

Od međunarodnih trofeja je pet puta ovajao pehar namenjen šampionu Evrope, tri puta je bio klupski prvak sveta, a u svojoj bogatoj riznici ima i trofej Kupa UEFA i Superkupa Evrope.

(Telegraf.rs)