NOVO SAPLITANJE PARTIZANA: Radnički odoleo crno-belima u Humskoj! (VIDEO)

Crno-beli se nisu iskupili pred svojim navijačima za remi na premijeri druge polusezone

Novo saplitanje lidera šampionata! Posle kiksa sa Voždovcem, fudbaleri Partizana su još jednom odigrali nerešeno na svom terenu. Radnički Niš je odoleo i crno-belima isto kao i nedelju dana ranije protiv Crvene zvezde - 0:0.

Jasno je da Partizan nije ni bleda slika ubedljive ekipe iz jesenjeg dela polusezone, a i ovaj remi sa ekipom koja se bori za opstanak dokazuje da je na stručnom štabu zaista težak zadatak u nameri da se osvoji titula.

PARTIZAN OŠTEĆEN? Da li je Kojić bio u ofsajdu pre poništenog gola crno-belih? (VIDEO)

Naravno, ponovo se sa južne tribine začulo "Uprava napolje".

Pogledajte bakljadu Grobara na meču sa Radničkim! (VIDEO)

Gledali smo aktivnu igru od početka meča, Partizan je prvi ubacio u brzinu i mogao je do gola već u drugom minutu. Počelo je od Drinčića koji je centrirao ka Kojiću u kaznenom prostoru, ali je intervenisao golman Borjan izbacivši loptu, koja stiže do Ninkovića. Mladi vezista je pokušao volej udarcem, ali je Lakić-Pešić glavom "skinuo" loptu sa gol linije.

Nišlije su bile odvažne u Humskoj, pokušavali su da nametnu svoj ritam, a najbolju šansu su imali u 15. minutu, kada je Aščerić umakao slovenačkom defanzivnom tandemu Balažic - Bandalovski, izašao sam pred Živkovića, ali je golman fenomenalno reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Drinčić pogodio Ninkovića u glavu dok je ležao na terenu, ovaj mu nije ostao dužan! (VIDEO)

Otvoreno su igrali i jedni i drugi, ali izglednijih prilika do poluvremena nije bilo. Uglavnom pokušaji sa distance, od kojih je jedan bio silovit, a pokušao je Drinčić. Njegova lopta je završila kraj stative.

Na kraju prvog poluvremena, sa tribina se i ovaj put začulo "Uprava napolje".

U prvih deset minuta je Partizan ponovo bio dominantan, a najbolju od četiri prilike u tom periodu imao je Saša Ilić, koji je ušao u igru umesto Brašanca. Neverovatno, ali ponovo je igrač Radničkog intervenisao na gol liniji.

Utakmica je potom ušla u dosta spor ritam, što je bilo zatišje pred butu: najpre je u 69. minutu Borjan fantastično odbranio Ninkoviću iz neposredne blizine, sa nekih sedam-osam metara.

Svega dva minuta kasnije, Partizan je postigao gol, ali je isti poništen zbog navodne ofsajd pozicije Nikole Kojića. Evo i te situacije:

OPEKLI GA BAKLJOM, GUŠIO SE U DIMU: Navijač Partizana povređen u Humskoj!

Nervoza je potpuno obuzela igrače vicešampiona, što se oslikalo između i ostalog i to što je Babović povredio Miloša Petrovića, a dok je igrač Radničkog ležao na terenu, crno-beli su to smatrali oduzimanjem vremena. Na kraju, Petrović nije mogao da nastavi meč.

Još jedno uzbuđenje je bilo kada je mladi Ivan Šaponjić pogodio stativu, ali je prethodno bio u ofsajd poziciji.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Brašanac ( od 46. S. Ilić), Drinčić, Babović, Ninković, A. Živković (od 57. Grbić), Kojić (od 72. Šaponjić).

Radnički Niš: Borjan, R. Bulatović, Petrović (od 84. Valentić), Lakić-Pešić, Popara, Kolarević, Marjanović, Jovanović (od 89. Pavlović), Pejčić (od 70. Zemlijanukin), Ašćerić, D. Bulatović.

JSL, 17. kolo:

Borac - Rad 0:1

(Mihajlović 32)

Napredak - Radnički Kragujevac 1:0

(Ivičić 26)

Vojvodina - Mladost 2:1

(Gaćinović 50, Ivanić 63. - Golemić 76. penal)

Spartak - OFK Beograd 1:0

(Ivanović 14)

Voždovac - Donji Srem 0:1

(Spalević 49)

Novi Pazar - Čukarički 1:2

(Radivojević 10. - Matić 21, Srnić 47)

Partizan -Radnički Niš 0:0

Nedelja:

Jagodina - Crvena zvezda 15.00

Tabela: Partizan 40 bodova, Čukarički 34, Crvena zvezda, 33 (-1), Vojvodina 33, Jagodina 24, Novi Pazar 23, OFK Beograd 23, Rad 22, Spartak 21, Mladost, Donji Srem i Napredak po 19, Voždovac 17, Borac 16, Radnički Niš 13, Radnički Kragujevac 10.

(Telegraf.rs)