Američka košarkašica: Srbiju sam izabrala zbog Marine Maljković!

Veliki sam radnik i borac, a to je ono što Marina traži od svojih igrača. Srpska i američka košarka su veoma slične i to mi je pomoglo da se opredelim za Srbiju, rekla je Danijel Nikol Pejdž

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž rekla je da je uzbuđena što će imati priliku da zaigra za žensku reprezentaciju Srbije.

Pejdž ima 28 godina, visoka je 188 centimetara i nastupa za francuski Basket Landesa. Dobijanjem srpskog državljanstva stekla je pravo da postane prva strana igračica u istoriji reprezentacije Srbije.

- Kada sam stupila u kontakt sa selektorom Marinom Maljković u vezi nastupa za selekciju Srbije bila sam uzbuđena jer se naše vizije košarke poklapaju.

- Veliki sam radnik i borac, a to je ono što Marina traži od svojih igrača. Srpska i američka košarka su veoma slične i to mi je pomoglo da se opredelim za Srbiju. Želim da se zahvalim predsedniku Ðilasu, Marini, ali i celom srpskom narodu što ću imati priliku da igram na visokom nivou i pred sjajnim navijačima-  rekla je Pejdž na promociji u Kući košarke.

Ona je dodala da nije imala ponude drugih reprezentacija, ali i da nije razmišljala da igra za drugu državu.

- Počela sam karijeru na koledžu Nebraska, gde je igralo nekoliko Srpkinja i one su uvek pričale kako im nedostaje zemlja. Zaigrala sam u WNBA 2008. godine, dok sam internacionalnu karijeru počela u bugarskom Dunavu. Imala sam priliku da igram protiv Zvezde u Beogradu, bila je to kratka poseta, ali vežu me lepe uspomene - navela je Pejdž.

Pejdž je rekla da je prošle godine imala priliku da igra i pobedi Lion, koji sa klupe predvodi Marina Maljković.

- Svideo mi se njeno shvatanje košarke i način vođenja ekipe. To me je nateralo da pratim reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Turskoj i moram da priznam da nisam bila iznenađenja dobrim igrama, posebno protiv SAD - poručila je Pejdž, koja je nastupala i za izraelski Jerusalim, mađarski Zalegeržeg i još nekoliko francuskih klubova.

(Telegraf.rs/Tanjug)