PARTIZAN DOVEO PLEJMEJKERA! Amerikanac ove sezone postizao 32 poena u proseku! (VIDEO)

Dva dana pre isteka roka za angažovanje igrača u ABA ligi crno-beli su dobili pojačanje na poziciji "jedinice" - Džoša Akognona

Partizan je dobio pojačanje na poziciji plejmejkera u završnici sezone! Crno-beli su dogovorili saradnju sa Džošom Akognon (29, 180), koji je ove sezone nastupao za Fošan Longlajons, javlja "Žurnal"!

Amerikanac sa nigerijskim pasošem u timu iz Kine ove sezone u proseku je postizao 31.9 poena, imao 3.5 asistencija 3.3 skoka, za gotovo 40 minuta u igri.

I pored toga što je u jednom trenutku delovalo da neće biti postignut dogovor, zbog nezadovoljstva menadžera finansijskom stranom ugovora, dve strane su ipak uspele da se dogovre. Omaleni organizator igre trebalo bi u sredu da stigne u Beograd i potpiše ugovor.

Jedno vreme Akognon je igrao i za Dalas Maverikse, dok je jedini klub u Evropi za koji je nastupao estonski Kalev, ali je njihov član bio samo nekoliko dana.

Dolaskom Akognon Partizan je kompletirao redove i značajno podigao kvalitet pred odlučujuće utakmice u ABA ligi, potom i za plej-of regionalnog takmičenja.

(Telegraf.rs)