NIKOLIĆ PRED DONJI SREM: Ubedljivo smo najefikasniji tim u ligi, u napadu ne postoji problem!

Nikolić je istakao da će posle ovog kola situacija oko pitanja borbe za titulu biti mnogo jasnija, aludirajući na utakmice Crvena zvezda - Vojvodina i Čukarički - Borac

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da se ekipa nalazi pod velikim imperativom pobede protiv Donjeg Srema posebno posle dva kiksa na startu prolećnog dela Superlige.

- Veliki je imperativ kao i uvek, ali sada je još izraženiji zbog dva remija. Predstoji nam prvo gostovanje, očekuje nas težak meč, ali imamo jasan cilj, a to su tri boda - rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je istakao da se ekipa nalazi pod dodatnim pritiskom, ali da očekuje reakciju igrača.

- Očkujem reakciju tima, da prepoznaju momenat i podignu nivo igre. Moramo da uradimo sve što je u našoj moći kako bi pobedili. Ne brine me da li je ekipa izgubila samopouzdanje, u Partizanu je problem i kada se pobedi 10 utakmica u nizu i odigra jedan remi, a kamoli sad. To je razlika između velikih i malih klubova - rekao je Nikolić i dodao da će golman Milan Lukač zbog povrede propustiti ovaj meč.

Mladi trener smatra da ekipa nema problem efikasnosti i igrom u defanzivi.

- Ubedljivo smo najefikasniji tim u ligi, u napadu ne postoji problem. Odigrali smo 0:0 proiv Radničkog iako smo postigli gol, a njihov golman bio ubedljivo najbolji pojedinac meča. Ne može da se uspostavi tendencija da Partizan ima problema u te dve linije. U prva dva kola imali smo najveći broj dodavanja, šuteva i posed lopte, ali smo osvojili samo dva boda - rekao je Nikolić.

On je ponovio da srpski treneri imaju veliki problem oko sklapanja tima, koji se menja svakih šest meseci ili godinu dana.

- To je umetnost i naša realnost, nisam prvi kojem se to dešava poslednjih godina u Partizanu, ali i Crvenoj zvedi. Srpski treneri imaju dosta iskustva oko toga. Ne možemo ništa da promenimo, nismo srećni zbog toga, a Partizan je jedini klub koji je uspevao da se izbori sa tim i igra u evropskim takmičenjima - poručio je Nikolić.

Šef stručnog štaba tima iz Humske nije želeo da komentariše izjave potpredsednika Milorada Vučelića da u Srbiji ima dosta nameštenih utakmica.

- Nije to deo mog posla, a vi novinari bi mogli time da se pozabaviti, a ne samo izjavama zvaničnika. Verujem da za vas ima mnogo posla u našem fudbalu - kazao je on.

Nikolić je istakao da će posle ovog kola situacija oko pitanja borbe za titulu biti mnogo jasnija, aludirajući na utakmice Crvena zvezda - Vojvodina i Čukarički - Borac.

Utakmica Donji Srem - Partizan igra se sutra od 17 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)