MALI: Obećavam, opravdaćemo poverenje ukazano za organizaciju Evropskog prvenstva 2017. godine

Gradonačelnik Beograda naglasio da mu je drago što je imao privilegiju da primi zastavu Evropske federacije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u Pragu zastavu Evropske federacije, koju mu je u "O2 areni" svečano predao predsednik Evropske atletske asocijacije Hansjorg Virc. Ovim činom je počela organizacija Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će biti održano 2017. godine u Kombank Areni u Beogradu.

- Ovaj čin preuzimanja zastave označava i zvanično početak organizacije ovog prvenstva koje nas očekuje u našem glavnom gradu, a ja obećavam da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano. Ovo je veliki i važan događaj, koji će svakako doprineti pozicioniranju Beograda kao dobrog domaćina i organizatora sportskih takmičenja - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je naglasio da mu je drago što je imao privilegiju da primi zastavu Evropske federacije, i da su medalje Ivane Španović i Asmira Kolašinca odličan uvod u ono što će se dešavati u Kombank areni 2017. godine.

- Njihove medalje su nam dale još veći podstrek da damo sve od sebe da ovo takmičenje protekne na najvišem nivou. U organizaciju će u naredne dve godine biti uključene sve gradske strukture - rekao je Mali.

U okviru Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje se od 6. do 8. marta održavalo u Pragu, Atletski savez Srbije i Turistička organizacija Beograda su organizovali predstavljanje Beograda kao sledećeg domaćina ovog prvenstva, na kome se svečano obratio gradonačelnik. On je tom prilikom istakao da je Srbija zemlja sporta, a da se Grad Beograd već dokazao kao dobar domaćin.

(Telegraf.rs)