Ko je Zvezdin klinac koji je zamenio Vilijamsa? (VIDEO)

Aleksa Radanov je na meču Crvene zvezde protiv Metalca debitovao za seniorski tim crveno-belih

Aleksa Radanov je debitovao za prvi tim Crvene zvezde u meču protiv Metalca. On važi za jednog od najvećih talenata kluba, a kao nagrada je stiglo i uvrštavanje u roster za meč ABA lige.

Radanov je rođen 1. februara 1998. godine i visok je dva metra. Igra na poziciji krila, ali ga krasi odlična tehinka i kreativnost, pa zbog toga često preuzima i ulogu plejmejkera.

Prošle godine je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu u kadetskoj ligi Srbije.

Ipak kruna njegove dosadašnje karijere u mlađim kategorijama je osvajanje Evrolige za juniore.

Vrhunski potez Zvezdinog klinca: Asistencija za alej up u Vilijamsovom stilu! (VIDEO)

Radanov je bio u ekipi crveno-belih na prošlogodišnjem finalnom turniru u Milanu, iako je bio dve godine mlađi od igrača koji su imali pravo nastupa. U finalu je su juniori Zvezde slavili protiv vršnjaka iz Real Madrida i došli do pehara Evrolige.

Radanov je ove sezone jedan od glavnih igrača Zvezdinih juniora, iako je i sada mlađi od ostatka generacije.  Nedavno je na Evroliginom kvalifikacionom turniru pomogao Zvezdinim juniorima da se plasiraju na finalni turnir.

U finalu protiv večitog rivala Partizana bio je drugi najefikasniji igrač svoje ekipe sa 11 poena, zabeležio je i četiri asistencije.

Njegove partije nagradio je trener prvog tima Dejan Radonjić, koji mu je dao šansu umesto Markusa Vilijamsa koji se odmarao na utakmici protiv ekipe iz Valjeva.

(Telegraf.rs)