ITALIJANI, UGLEDAJTE SE NA NEMCE: Devet golova na dve utakmice u Bundesligi! (VIDEO)

U poslednje dve utakmice nemačke Bundeslige postignuto je čak devet golova. Keln je furioznom završnicom pregazio Ajntraht, a Bajer Leverkuzen se novom pobedom približio direktnom plasmanu u Ligu šampiona

Kompletirano je 24. kolo nemačke Bundeslige, a sjajne partije pružili su Keln i Bajer Leverkuzen, koji su svoje rivale počastili sa četiri odnosno tri gola.

Na dve utakmice viđeno je devet golova i to je pravi dokaz kakav se trenutno fudbal igra u Nemačkoj. Primera radi u italijanskoj Seriji A je na pet susreta postignuto sedam, što oslikava stanje posrnule lige koja je nekada bila najatraktivnija.

Keln je ugostio Ajntraht iz Frankfurta i furioznom završnicom slomio rivala. Do 72. minuta bilo je 1:1, da bi u narednih deset "jarčevi" postigli tri gola i rešili meč. U gostujućem timu dvostruki strelac bio je Aleksander Majer i tako zauzeo vodeće mesto na listi strelaca sa 18 golova u sezoni.

Najzanimljiviji detalj je priredio napadač domaćih, Udža koji je nakon što je zatresao mrežu, pogodak proslavio na bizaran način. Nigerijac je prilikom slavlja otrčao do jarca maskote kluba i nesrećnu životinju vukao za rogove!

U poslednjem meču Paderborn je na svom terenu ubedljivo poražen od Leverkuzena sa 3:0, iako je "farmaceutima" trebalo dosta vremena da probiju bedem domaćeg tima i ostvare bitan trijumf u borbi za poziciju koja direktno vodi u Ligu šampiona.

U 73. minutu su načeli rivala golom grčkog reprezentativca Papadopulosa, a Hjong-Min Son je potvrdio pobedu sa dva precizna hica u završnici.

Posebno lep detalj je bio prvi pogodak Korejca za 2:0 kada je Bajer Leverkuzen demonstrirao jednostavnost i lepotu fudbala. Bila su im dovoljna tri poteza u akciji koja je rezultirala rutinskom realizacijom Sona.

Bundesliga 24. kolo:

Petak

Stutgart – Herta 0:0

Subota

Augsburg – Volfsburg 1:0

Frajbrug – Verder 0:1

Hamburg – Borusija Dortmund 0:0

Hanover – Bajern Minhen 1:3

Šalke – Hofenhajm 3:1

Majnc – Borusija Menhengladbah 2:2

Nedelja:

Keln – Ajntraht Frankfurt 4:2

(Dejverson 28, Rise 72, Osako 79, Udža 82 – Majer 58, pen 92)

Paderborn – Bajer Leverkuzen 0:3

(Padapopulos 73, Son 84, 93)

Tabela: Bajern Minhen 61, Volfsburg 50, Borusija Menhengladbah 41, Bajer Leverkuzen 39, Šalke i Augsburg po 38...Paderborn 23, Frajburg 22, Stutgart 20.

(Telegraf.rs)