Donji Srem: ''Viša sila'' nas oštetila protiv Partizana i Zvezde!

Fudbalski klub iz Pećinaca izdao je saopštenje u kome apeluje na Fudbalski savez Vojvodine da stane iza klubova iz ovog dela Srbije

Srpski fudbalski superligaš Donji Srem iz Pećinaca izdao je saopštenje nakon poslednje prvenstvene utakmice protiv Partizana za koju ističu da su oštećeni, i navode da je to samo poslednja u nizu utakmica gde su im, kako kažu ''višom silom'' oduzeti bodovi.

- U prolećnom delu prvenstva su još drastičniji primeri igre rukom u 16 metara Boranijaševića (Borac) i Balažica (Partizan) i to u situacijama kada je bio brisan prostor i sve kristalno jasno?!

- Reč je o penalima koji su mogli da se vide iz aviona. U oba slučaja kada je aktivan (0:1, 0:0) rezultat. Ako se zna da je protiv Partizana glavni sudija bio iz Kragujevca („dželat“ na meču u Kruševcu), a pomoćnici iz Niša sve postaje još iritantnije - piše na zvaničnom sajtu superligaša iz Pećinaca.

Osim pomenutih utakmica Sremci se bune da su oštećeni i na nekoliko utakmica u prvom delu sezone, a među njima su i utakmice protiv Partizana i Crvene zvezde kada su za večite dosuđeni penali, dok je na stadionu Rajko Mitić poništen gol i Spalevića.

Oni takođe pozivaju FSV da stane iza klubova iz Vojvodine i zaštiti ih od takvih situacija.

- Uz podatak da bodovi neumitno odlaze, smanjuje se broj utakmica, borba za opstanak sve je teža, postavlja se pitanje kada će neko da iskoči iz kože. Vojvodina ima samo tri predstavnika u eliti, iako je fudbalski vrlo razvijena.

- Nema nijedan klub koji ima veštački teren (Kuća fudbala se ne računa), a sva tri kluba, Vojvodina, Spartak i Donji Srem, u ovom kolu drastično su oštećeni. Novo rukovodstvo FS Vojvodine moralo bi da podigne glas i zaštiti svoje članove. Ovako dalje ne ide, ili ide u propast - stoji, između ostalog, u saopštenju FK Donji Srem.

(Telegraf.rs)