OVI GOLOVI SU TOKOM VIKENDA TRESLI EVROPU: Makazice, škorpioni, rašlje i drugoligaške majstorije! (VIDEO)

Pogledajte TOP 10 golova koji su postignuti tokom vikenda koji je iza nas...

Floskula da se fudbal igra zbog golova potvrđena je tokom vikenda koji je ostao za nama, ali pored velikog broja pogodaka koji su viđeni u evropskim ligama izabrali smo 10 najboljih.

Teško se odlučiti koji gol staviti na prvo mesto, jer su svi maestralni na svoj način. Kako drugačije nego maestralni opisati pogotke Huana Mate i Karlosa Teveza, ali i nekoliko majstorija iz nižih liga. Toliko je bilo dobrih pogodaka da mesta nije bilo za Azara i Kandervu.

Ne zna se šta je luđe - akcija, golčina ili komentator? (VIDEO)

Španci izračunali koliko vredi Suarezov gol Realu! (FOTO)

Počećemo od Žeremija Meneza koji je u subotu bio strelac sjajnog gola protiv Kaljarija, ali šteta što je mali broj gledalaca uspeo to da vidi. Poznato je da su navijači Milana bojkotovali svoj tim zbog loših rezultata i umesto 80.000 ljudi na San Siru pobedu nad Kaljarijem (3:1) gledalo je svega 11.000 navijača.

Ostajemo kod Serije A. Prvi meč nedeljnog programa igrali su Juventus i Đenova, a Stara Dama je slavila golčinom Karlosa Teveza. Doduše, Argentinac je promašio jedanaesterac u drugom poluvremenu, apogodak koji je upisao bio mu je 16. ove sezone.

Dva gola postigao je Hulvio Alvarez u pobedi njegove Numansije nad Las Palmasom rezultatom 4:2. Ipak, mi smo izdvojili onaj drugi koji je došao direktno iz kornera u 70. minutu. Gol kom su aplaudirali i domaći i gostujući fudbaleri, ali i navijači oba tima.

Španci su izračunali da gol Luisa Suareza Realu vredi pola titule. Možda pogodak i nije bio toliko spektakularan, ali je zaslužio da se nađe u TOP 10 zbog prijema Urugvajca. Podsetimo, Katalonci su slavili u El Klasiku rezultatom 2:1.

Nemaju samo matorci iz Barse čoveka koji se našao u TOP 10 pošto je Đerard Gumbao iz B tima katalonskohg giganta postigao sjajan gol protiv Alkorona. Korner sa desne strane, peta sa peterca i pobeda sa 2:1.
  Huan Mata je fudbalski tata i to je dokazao na meču sa Liverpulom gde je postigao dva pogotka. Drugi mu je možda i gol karijere. Sjajno se oslobodio Morena, dao loptu Di Mariji, ovaj mu asistirao, a potom su usledile makazice Španca. - Ludost je to što je Mata uradio - rekao je Tijeri Anri nakon meča. U tom momentu na semaforu je stajalo 2:0 za Đavole, a Liverpul je do kraja samo smanjio rezultat meča koji će ostati upamćen i po tome što je Džerard dobio crveni karton za samo 48 sekundi.

Kameron Džerom uživa u sezoni u Čempionšipu odakle pokušava da vrati Norič u Premijer ligu. Kanarinci se bore za plej-of, a Džerom je postigao svoj 19. pogodak protiv Notingem Foresta. Apsolutno briljantno.

Ne samo da su razočarali svoje navijače nego su fudbaleri Liona u subotu zadali veliki udarac kladiocima. Izgubili su od Nice kod kuće rezultatom 2:1, iako su imali igrača više, i dozvolili da im PSŽ priđe na bod. Jedan od ta dva gola delo je Brazilca Karlosa Eduarda.

Već smo pisali o velikoj nadi Fejenorda Anasu Akahbaru i njegovom maestralnom pogotku protiv PSV-a, ali toliko je dobar gol da je morao da se nađe na ovoj listi. Još jednom, uživajte u sjajnoj akciji i golu za pobedu tima iz Roterdama.

Slučajno ili ne, za kraj smo ostavili divan škorpion iz mađarske druge lige. Tvorac ovog pogotka je Nemet Bajnoksag na meču između Bekeščabe i Đirmota koji je završen bez pobednika - 2:2. Pogodak u stilu Zlatana Ibrahimovića.

(Telegraf.rs)