NIJE RADONJIĆ: Bobi Marjanović otkrio ko mu je spasio karijeru!

Gorostasni centar crveno-belih govorio za zvaničan sajt Evrolige o svojim rekordima, ali i sjajnoj komunikaciji sa Markusom Vilijamsom

Ako se prvu sezonu sa Crvenom zvezdom zagrejavao u Evroligi, Boban Marjanović je u tekućoj naprosto eksplodirao. Najbolji je skakač najelitnijeg košarkaškog takmičenja u kom je i četvrti strelac, a prosek korisnosti 24.8 trenutno mu donosi titulu MVP igrača.

Ne prođe nijedan meč, a da gorostasni centar ne ostvari dabl-dabl učinak u Evroligi. Ukoliko i u naredna tri susreta bude na istom nivou pridružiće se nekolicini košarkaša koji su tokom istorije okončali sezonu sa dvocifrenim brojem poena i skokova . Time bi stao rame uz rame sa  Sabonisom, Jahovićem, Tomaševićem, ali i sa čovekom za kog smatra da mu je spasio karijeru - Dejanom Milojevićem.

- To je veoma lepo društvo. Naježim se i samo kada čuvem to. Iskreno, nisam imao pojma da imam takvu šansu. Takođe, to je sjajan kompliment, biti spomenut u takvom društvu, ali i potvrda da se moj vredni rad isplaćuje. To mi se sviđa. Opet, znam da je svo to statistika, ali znači nešto - rekao je Marjanović za sajt Evrolige i dodao:

Gledao sam sve spomenute velikane dok sam odrastao, a Milojević mi je bio i trener u Mega Vizuri pre nekoliko sezona. On je čovek koji je vratio moju karijeru na pravi put, on je moj mentor.

Pitanje je kako bi se Bobi snašao ove sezone da iza sebe nema sjajnog Amerikanca Markusa Vilijamsa. O njemu ima samo reči hvale, što je potvrdio rečima kojim ga je Telegraf dosta ranije opisao.

- On je doktor košarke. Njegova pregled igre prosto je neverovatan, kao i način na koji uoči slobodnog čoveka. Mislim da ima urođen instikt. Sa njim ceo tim i svaki igrač pojedinačno postaje bolji. On radi veliki broj dobrih stvari za nas, načinom na koji predvodi napade, ali i šuterskim sposobnostima. Za njega imam samo reči hvale i veoma sa srećan što je odlučio da dođe baš u Zvezdu prošlog leta - jasan je bio Marjanović.

(Telegraf.rs)