Kad Evroliga kažnjava: Alba plaća više od Galatasaraja, zbog divljanja turskih navijača!

Klub iz Berlina platiće 40 000 evra, a Galatasaraj 10 000 manje, posle prekida evroligaškog duela ova dva tima, koji su izazvali navijači turske ekipe

Disciplinski sudija Evrolige odredio je kazne za Albu i Galatasaraj zbog incidenata koji su se dogodili na njihovoj utakmici odigranoj 19. marta u O2 Areni u Berlinu.

Novo divljanje navijača Galatasaraja! Prekinut meč Evrolige u Berlinu! (VIDEO)

Alba je kao domaćin utakmice sankcionisan novčanom kaznom od 40 000 evra, jer nije preduzela sve neophodne preventivne mere kako bi se neredi sprečili. Sudija je naglašeno u svojoj odluci da disciplinski zapisnik Alba Berlin bio ranije primer.

Gosti iz Istanbula kažnjeni su nižom novčanom kaznom u visini od 30.000 i svoj naredni meč igraće bez prisustva publike. Sudija je to obrazložio činjenicom da su navijači Galatasaraja više puta remetili tok utakmice. Poseban akcenat u obrazloženju sankcije je podatak da je turski klub ove sezone bio pod sankcijama nekoliko puta zbog incidenata navijača.

Podsetimo, navijači Galatasaraja su ove sezone u Evroligi napravili nekoliko teških incidenata. Sve je počelo na pred gostovanje Zvezde u Istanbulu, kada su ubili navijača crveno-belih Marka Ivkovića. Zbog toga je Galatasaraj kažnjen sa 100 000 evra, i dve utakmice bez publike.

Na prvom sledećem meču pred publikom došlo je do novog skandala, kada su fanovi Galate pogodili trenera Makabija Gaja Gudesa u glavu tvrdim predmetom.

Navijači Galatasaraja ponovo divljali! Razbili glavu treneru Makabija!

Novi u nizu incidenata Galatasarajevih pristalica viđen je u Berlinu, kada je nekoliko navijača uletelo na parket, zbog čega je utakmica prekinuta na određeno vreme. Pitanje je do kada će Evroliga imati tolerancije prema divljanju navijača ovog kluba...

(Telegraf.rs)