Nije imao normalno kupatilo i vozio se metroom: Ovako je Ronaldo živeo kao dečak! (FOTO) (VIDEO)

Za razliku od onoga što je danas i u kakvom luksuzu živi najbolji fudbaler sveta je kao 16-godišnjak živeo u više nego skromnim uslovima. Imao je stipendiju od 300 evra i nju je davao majci

Kristijano Ronaldo je sada najbolji fudbaler sveta, jedan je od najpoznatijih i najboljih sportista sveta, ni sam verovatno ne zna koliko stotina miliona ima na svom bankovnom računu, vozi najskuplja kola, živi u luskuznim vilama, nosi najskuplja odela i svetske lepotice luduju za njim, ali pre 14 godina uopšte nije bila takva situacija.

Portugalska televizija je nedavno emitovala dokumentarnu priču o današnjoj fudbalskoj megazvezdi i to iz vremena kada su uradili prvi intervju sa njim 2001. godine, dok je bio samo jedan od gomile dečaka u Sportingovoj fudbalskoj školi.

U tom trenutku su za talentovanog 16-godišnjaka čuli samo pojedini portugalski treneri, sportski novinari i najpasioniraniji zaljubljenici u fudbal koji su slušali priče o još jednom biseru tamošnjeg fudbala.

Prvi intervju za nacionalnu televiziju Portugalije dao je 11. septembra 2001. godine kada se dogodio teroristički napad u Njujorku, a Ronaldo je tada živeo u jednom lisabonskom hotelu sa drugim klincima. Imao je samo jednu sobu u kojoj nije bilo normalnog kupatila, već samo paravan.

Na treninge je za razliku od današnjih dana kada poseduje vozni park najskupljih automobila, odlazio metroom, gde je uredno plaćao kartu, a pazite sada ovo. Njegova mesečna stipendija iznosila je čitavih 300 evra. Tada je sve pare davao majci koja mu je određivala džeparac i kojoj se obraćao za dozvolu kada mu je novac potreban.

Potpuno drugačija krajnost od svega onoga što je danas. Na video snimku možete videti kako Ronaldo kao dečak se vozi metroom i radi sve ostale stvari koje rade ljudi koje srećete svakodnevno na ulici.

(Telegraf.rs)