ĐOKOVIĆ: Još jedan fantastičan turnir! MARI: Nisam još na Novakovom nivou!

Osamnaesti put je srpski teniser slavio nad britanskim igračem

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je posle trijumfa protiv Britanca Endija Marija da je odigrao još jedan fantastičan turnir na mastersu u Majamiju.

Ðoković je slavio u tri seta - 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, što je bila njegova 18. pobeda u 26. međusobnom okršaju protiv Britanca.

- Čestitam Mariju, bila je ovo velika borba, nije bilo lako izaći kao pobednik. Hvala mom timu što su bili uz mene u teškim trenucima meča, njihova podrška mnogo znači. Ovo je još jedna fenomenalna godina u Majamiju i još jedan fantastičan turnir za mene - izjavio je srpski teniser nakon dodele trofeja, uz poruku "vidimo se sledeće godine".

Mari nije bio posebno nezadovoljan posle poraza, navodeći da se u njegovoj igri vidi napredak u odnosu na ovaj period sezone u prošloj godini.

- Nisam još na Novakovom nivou, ali osećam da mu se približavam. Moram da nastavim da napredujem, žao mi je što nisam mogao više, ali i noge su bile umorne, nisam mogao bolje danas - kazao je Mari.

Pobedom u finalu protiv Britanca Ðoković je osvojio treću titulu ove sezone, posle Australijen Opena i Indijan Velsa, ukupno 51. u karijeri, a čak 22. na turnirima masters serije.

Turnir na Floridi srpski teniser osvojio je peti put nakon što je prethodno trijumfovao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine.

Istovremeno, Ðoković je postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da tri puta u istoj kalendarskoj godini osvoji i Indijan Vels i Majami.

Srpski as će od 12. do 19. aprila učestvovati na mastersu u Monte Karlu, gde će biti otvorena sezona turnira na evropskoj šljaci.

Taj turnir Ðoković je osvojio 2013. trijumfom nad Rafaelom Nadalom, a prošle godine u polufinalu je poražen od Rodžera Federera, pa će braniti samo 360 ATP bodova.

(Telegraf.rs/Tanjug)