Igrao je u Zvezdi i Partizanu, a rekorder je ABA lige! Pogodite ko je! (VIDEO)

NIkada nije bio atraktivan igrač, ali je uvek bio koristan i svaka ekipa bi volela da ga ima * Osim što je rekorder po broju mečeva, zanimljivo je da je sa tri različita tima dolazio do završnice ABA lige

Njega bi svaki tim poželeo da ima, jer je veoma koristan igrač. Nije nametljiv nije atraktivan, ne daje najviše poena i nema najviše skokova, ali uvek je koristan i pomaže timskom uspehu.

Počeo je u Crvenoj Zvezdi, potom je otišao u Partizan, pa u Igokeu, a sada je u Budućnosti..

Radi se naravno o krilnom igraču Čedomir Vitkovac koji je prava ikona ABA lige. Osim što je zvanično igrač sa najviše odigranih utakmica u regionalnom takmičenju, iskusni košarkaš se sprema da nastupi na još jednom završnom turniru.

I to sa trećom različitom ekipom. Vitkovac je već igrao na završnim turnirima u dresu Partizana i Igokee, dok će sada predvoditi Budućnost VOLI u pohodu na trofej ABA lige.

- S obzirom na to koliko sam već dugo u ABA ligi onda nije ni neko čudo. (smeh) Drago mi je da se tim plasirao u plej-of i prolazak u finale bi za nas predstavljao ogroman uspeh - rekao je Vitkovac za sajt ABA lige i dodao:

- Izuzetna sezona je iza nas. Drugo mesto je veliki uspeh, a to je ujedno i najbolji plasman Budućnosti od osnivanja ABA lige. Ipak, tek nam predstoji ono glavno. Tek smo na pola puta.- poručio je Vitkovac.

(Telegraf.rs)