Predsednik Napolija poslao igrače u trening kamp do daljeg: Dao sam milione za njih, hoću posvećenost!

Poraz od Lacija bila je kap koja je prevršila čašu strpljenja Aurelija Di Laurentisa

Predsednik italijanskog fudbalskog prvligaša Napolija Aurelio Di Laurentis zapretio je igračima da će ih poslati u trening kamp na neodređeno vreme, ukoliko ne poprave igru.

Di Laurentis je bio besan posle poraza kod kuće u drugoj utakmici polufinala Kupa Italije protiv Lacija od 1:0, kojim je ekipa ukupnim rezultatom 2:1 eliminisana iz daljeg takmičenja.

Ovaj poraz bila je kap koja je prevršila čašu njegovog strpljenja, pošto Napoli u poslednjih pet utakmica u Seriji A nije zabeležio nijednu pobedu, zbog čega su pali sa trećeg na šesto mesto na tabeli, uz minimalne šanse da se plasiraju za Ligu šampiona sledeće sezone.

- Ukoliko do kraja sezone ne bude promena, igrači će ići u trening kamp na neodređeno vreme - rekao je Di Laurentis, a prenosi agencija Rojters.

On je naglasio da "želi disciplinu u timu, pošto do sada nikada nije bilo problema sa isplatama zarada igračima".

- Nikada nije bilo kašnjenja plata, postrošio sam u poslednjih 10 godina 386 miliona evra na nove igrače i od njih zahtevam posvećenost - rekao je Di Laurentis.

On je naglasio da u principu nije za praksu trening kampova, ali da će možda na to biti primoran.

- Odlazak u trening kampove nije baš popularan u gradu kao što je ovaj, ali se nadam da će ta pretnja probuditi ponos kod igrača - rekao je Di Laurentis.

(Telegraf.rs/Tanjug)