Partizan ubedljivo do trofeja "Memorijalnog turnira Dušan Jajčanin" (FOTO)

I ove godine su se u Zemunu okupili ljubitelji sporta kako bi uživali u dobrim rukometnim utakmicama i odali počast prerano preminulom igraču

Dan rukometa u Zemunu! U četvrtak je održan 10-ti po redu "Memorijalni turnir Dušan Jajčanin" u zemunskom "Pinkiju" u organizaciji Omladinskog rukometnog kluba Zemun. Ove godine, trofej je otišao u ruke dečaka RK Partizan.

POVRATAK TERMINATORA: Peruničić u petoj deceniji i posle šest godina penzije zaigrao za Zvezdu! (FOTO)

Partizanovci su pobednici turnira nakon što u su u finalu savladali svoje vršnjake iz ekipe ORK Zemun rezultatom 34:25.

Na ovom turniru, koji se tradicionalno organizuje već deceniju, igrali su dečaci uzrasta 1998. godište. U polufinalnim utakmicama su se sastali juniori Partizana i Sinđelića, i rukometaši ekipa MRK Crvene Zvezde i ORK Zemuna.

U prvoj utakmici su pobedu izvojavali dečaci pobednika turnira nad timom Sinđelića, dok su u drugom polufinalu poraženi mladi Zvezdaši u duelu sa ORK Zemunom.

Tako da su se za treće mesto borile ekipe Sinđelića i MRK Crvene Zvezde u veoma zanimljivoj i borbenoj utakmici. Zvezdaši su pobedu izvojevali na penale nakon što je na kraju utakmice bio izjednačen rezultat.

Petlići iz ORK Zemuna su upotpunili manifestaciju nakon što su pokazali da ne moramo da brinemo jer nas čeka svetla budućnost u ovom trofejnom sportu. Sa svojih 7-8 godina su prikazali srčanost, i trudili su se da publici prikažu na najbolji način kako i oni znaju da barataju rukometnom loptom. Oni su svoja umeća pokazali na pauzama između utakmica za trofej.

Priznanja su dodeljena najboljem igraču, strelcu, golmanu i fer-plej ekipi, kao i zahvalnice onima koji su pomogli da se ovaj turnir održi i ove godine.

Ekipa Partizana je kao pobednik turnira dobila pehar, a svi učesnici su dobili majice na kojima stoji ime preminulog mladog igrača, i broj koji je nosio sa grbom svog matičnog kluba.

"Memorijalni turnir Dušan Jajčanin" se svake godine održava u znak sećanja na preminulog mladog rukometaša ORK Zemuna.

Svake godine, porodica, bivši saigrači i ljubitelji rukometa okupe se na ovoj manifestaciji u znak sećanja na Dušana.

(N.I)