Lacio smenio Romu na 2. mestu, Miha vodio, ali nije pobedio u Milanu (VIDEO)

Posle 30. kola Serije A prvi pratilac Juventusa na vrhu tabele biće Lacio, koji je sa 4:0 pobedio Empoli i tako pretekao Romu koja je remizirala u Torinu (1:1) * Milan i Sampdorija odigrali 1:1

Nedeljni program 30. kola Serije A, doneo je promene u vrhu tabele. Posle remija Rome u Torinu, došlo je do smene na drugom mestu, koje je preuzeo njihov gradski rival Lacio, koji je sa 4:0 pobedio Empoli.

Jedan od derbija kola odigrali su Napoli i Fiorentina, a slavili su domaćini, koji su tako pretekli Violu na tabeli na 4. poziciji.

Golove za tim iz Rafe Beniteza postigli su Mertens u 23,  Hamšik u 71, i Kaljehon u 89. minutu. Ekipa Rafe Beniteza je dobro organizovala polukontru kod prvog gola, lopta je došla do Belgijanca, koji je sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane lukavo i precizno šutirao i iznenadio golmana Fiorentine.

Drugi gol delo je Mareka Hamšika u 71. minutu. Slovak se dobro ubacio iz drugog plana, iskoristio je lucidan pas Kaljehona i poslao loptu iza leđa golmana Neta.

Knačan rezultat postavio je Kaljehon, koji se dobro ubacio u kaznen prostor u 89. minutu i iskoristio pas Insinje.

Roma je odigrala 1:1 na gostovanju Torinu, a veoma dobar meč obeležile su i kontroverzne sudijske odluke prilikom golova na obe strane.

Kod penala za Romu, koji je realizovao Florenci, pitanje je da li je bilo kaznenog udarca. Torino je izjednačio preko Maksija Lopeza u 65. minutu, mada je tome prethodila situacija kada je lopta izašla u korner.

Kiks Rome iskoristio je njihov gradski rival, koji je ubedljivo sa 4:0 savladao Empoli na Olimpiku i tako preskočio Romu na drugoj poziciji. 

Golove za Lacijale postigli su Mauri, Klose, Kandreva i Anderson, pa će od posle 30 kola Lacio biti prvi pratilac Juventusa na tabeli.

Vidiću baš ne ide u Italiji: Skrivio je penal, ali to Inter nije koštalo pobede! (VIDEO)

SENZACIJA: Parma pobedila Juventus! (VIDEO)

U prvom programu dana, koji su terminom od 12.30 otvorili Ćezena i Kijevo, pobednika je u samoj završnici meča rešio Serđo PelisijerLegendarni napadač, ''Letećih magaraca'' i jedan od idola Republike Srpske, o kome smo pisali nedavno, postigao je jedini gol na meču u 82. minutu i tako doneo svojoj ekipi sva tri boda sa gostovanja Ćezeni.

ON JE LEGENDA SERIJE A: Priča o čoveku koji je postao idol Republike Srpske i protiv Zvezde debitovao u Evropi (VIDEO)

Program 30. kola zatvorili su Milan i Sampdorija koji su podelili bodove na San Siru. Povela je Sampdorija u 58. minutu preko Sorijana, asistent Eto, ali je Najdžel de Jong u 74. minutu spasio Rosonere novog brukanja na svom stadionu.

Serija A, 30. kolo

Subota

Parma – Juventus 1:0

Ðenova – Kaljari 2:0

Verona – Inter 0:3

Nedelja

Ćezena – Kjevo 0:1

(Pelisijer 81)

Atalanta – Sasuolo 2:1

(Denis 42, 65 - Berardi 59)

Lacio – Empoli 4:0

(Mauri 4, Klose 31, Kandreva 44, Anderson 53)

Napoli – Fiorentina 3:0

Torino – Roma 1:1

Udineze – Palermo 1:3

Milan – Sampdorija 1:1

(De Jong 74 - Sorijano 58)

Tabela:

Juventus 70 bodova, Lacio 58, Roma 57, Napoli 50, Fiorentina 49, Sampdorija 49, Torino 43, Milan 42, Ðenova 41, Inter 41, Palermo 35… Ćezena 22, Kaljari 21, Parma 16.

(Telegraf.rs)