Kiks golmana Redinga odveo Arsenal u finale FA Kupa! (VIDEO)

Gol odluke u 106. minutu postigao je Aleksis Sančez, koji je bio dvostruki strelac za ekipu Arsena Vengera, čime je još jednom opravdao reputaciju najboljeg igrača londonskog tima ove sezone.

Fudbaleri Arsenala drugu godinu zaredom plasirali su se u finale FA Kupa, 19. u istoriji kluba, i imaće priliku da brane trofej osvojen prošle godine.

"Tobdžije" su u uzbudljivom polufinalnom duelu odigranom na "Vembliju" savladale člana Čempionšipa Reding rezultatom 2:1, i to posle produžetaka.

Gol odluke u 106. minutu postigao je Aleksis Sančez, koji je bio dvostruki strelac za ekipu Arsena Vengera i još jednom opravdao reputaciju najboljeg igrača londonskog tima ove sezone.

Golman Redinga Adam Federiči je u velikoj meri "pomogao" Čileancu da se proslavi gafom u prvom produžetku, kada mu je lopta posle udarca Sančeza prošla i kroz ruke i kroz noge, i otkotrljala se iza gol-linije.

Ofanzivac Arsenala je u 39. minutu najavio uspešan dan za "tobdžije", ali je Mekliri početkom drugog poluvremena poništio vođstvo premijerligaša i najavio uzbudljiv nastavak meča, ispostavilo se i produžetke.

U drugom polufinalu koje se igra u nedelju, sastaju se Aston Vila - Liverpul.